Предимствата на електронната търговия в ERP

Предимствата на електронната търговия в ERP

Интегрирането на ERP с електронната търговия е от решаващо значение за всяка компания, която иска да остане конкурентоспособна.

Ще се опитаме да обясним защо това е така в няколко точки.

Елиминиране на човешки грешки – Интегрирането на ERP и електронната търговия по същество елиминира възможността за човешки грешки и пропуски, които могат да окажат вреда на компаниите. Най-честите пропуски са свързани с неавтоматизирани процеси и включват сгрешени количества за поръчки, адреси или състояние на инвентара, липсваща или невярна информация и неточни цени и актуализации. Това от своя страна води до допълнителни разходи, неосъществени продажби и – в крайна сметка – недоволни клиенти.

Данни в реално време – с интегрирането на ERP с платформата за електронна търговия никога повече няма да се сблъсквате с проблема с приемането на онлайн поръчки за продукти, които са изчерпани. Данните за наличностите във вашата ERP система ще се актуализират почти в реално време въз основа на количествата, продадени/поръчани на вашия сайт за електронна търговия и в същото време ще имате достъп до ценна информация за наличностите си по всяко време.

По-добър контрол и по-точни анализи – Ангажирането с клиентите и разбирането на техните нужди е от жизненоважно значение.

Удовлетвореност на клиентите – наличието на актуална информация за продуктите, коректни подробности за проследяване и точна информация за състоянието на наличностите във вашия електронен магазин ще ви помогне не само да увеличите ефективността на бизнеса си, но и да подобрите степента на удовлетвореност на клиентите си.

Намалени оперативни разходи – Интеграцията на ERP и електронната търговия води до значително по-ниски разходи.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.