HELLENIC PETROLEUM се ребрандира на HELLENiQ ENERGY

HELLENIC PETROLEUM се ребрандира на HELLENiQ ENERGY

HELLENiQ ENERGY, групата от компании към които е и ЕКО България, ще се фокусира върху инвестиции в енергия от възобновяеми източници и намаляване на отпечатъка си върху околната среда.

Hellenic Petroleum, една от най-големите енергийни компании в Югоизточна Европа, представя новото си лого и корпоративна идентичност и новото си име HELLENiQ ENERGY като част от цялостното ребрандиране на своя бизнес. С него компанията отбелязва забележителната си 64-годишна история, както и амбициите си да се превърне във водеща енергийна компания.

Ангажимент за по-устойчиво бъдеще

Новата корпоративна идентичност на HELLENiQ ENERGY затвърждава завършването на първия етап от стратегическия план на Групата – „Визия 2025“. Този план предвижда компанията да измести фокуса си към стабилно устойчиво развитие, бърз растеж на възобновяеми източници и зелена енергия и разширяване на нови пазари и продукти. В основата на този преход е реализацията на значими проекти за трансформация, цифровизация и модернизация на съществуващите рафинерии.

Целта на HELLENiQ ENERGY е значително да намали своя отпечатък върху околната среда, като се стреми да се справи с последиците от изменението на климата. За да постигне тази цел, Групата ще укрепи позицията си на лидер в енергийния бизнес, фокусирайки се върху темата за зелената енергия и използвайки своите ресурси, за да се бори за едно по-чисто бъдеще. Това включва големи инвестиции във възобновяеми енергийни ресурси.

ЕКО България – българският принос

От стъпването си на българския пазар през юли 2002 г. като част от Hellenic Petroleum Group, ЕКО България празнува своята успешна 20 годишнина история и множество постижения. Компанията вече има верига от близо 100 бензиностанции под марката ЕКО и планира допълнително да разшири обхвата си на територията на Република България като част от стратегията си за развитие. Досега компанията е инвестирала повече от 100 милиона евро в българската икономика от 2002 г. насам и има 1100 служители, свързани с ЕКО България.

Значима промяна чрез нова корпоративна идентичност

Новата корпоративна идентичност беше представена на 21 октомври 2022 г. на грандиозно събитие, проведено във Форум Джон Атанасов в София Тех Парк, на което присъстваха представители на бизнеса, индустрията и държавните институции и регулатори. Новото име отговаря на обещанието на компанията да се ангажира с интелигентни енергийни решения, като същевременно почита дългогодишнота си история. Превръщайки се в HELLENiQ ENERGY, компанията показва своя ангажимент да се развие отвъд петролната индустрия в една интегрирана енергийна компания. Да се превърне в компания, която има водеща роля в цялата верига на стойността на енергията и включва строги критерии за екологично, социално и корпоративно управление (ESG) в своите операции и бъдещи приоритети.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *