Логистична зона 4 на ДЦБ JYSK стартира работа и увеличава капацитета с 30%

Логистична зона 4 на ДЦБ JYSK стартира работа и увеличава капацитета с 30%

Общата площ на Дистрибуционен Център Божурище JYSK става 106 000 м2, 122 416 палетоместа и 148 рампи.

Само 7 месеца след първата копка, приключиха строителните дейности по разширението на Дистрибуционен Център Божурище JYSK. Логистична зона 4 влезе официално в експлоатация тази седмица и вече работи с пълния си капацитет. С новата зона най-модерната логистична база в България увеличава капацитета си с 30%, а площта си с 14 170 м2 и 33 нови рампи.

Така, JYSK Дистрибуционният Център Божурище ще е с обща площ 106 000 м2, капацитет от 148 товарни рампи и 122 416 палетоместа.

Инвестицията в новото разширение Логистична зона 4 е на стойност 12 млн. евро. Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK.

Към момента JYSK има открити 47 магазина у нас, включително и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август 2022 г. Продължава и модернизирането на всички обекти на компанията, изградени преди 2018 г.

До края на финансовата година JYSK планира да открие още поне 5 нови магазина, както и да модернизира поне още 7 от обектите, открити преди 2018 г. Компанията планира и да увеличи онлайн поръчките, за което със сигурност по-големият капацитет на ДЦБ ще спомогне.

„Щастливи сме, че въпреки предизвикателните времена, в които живеем, успяхме да завършим в срок проекта по разширяването на ДЦБ JYSK и можем да стартираме експлоатацията на Логистина зона 4 още в началото на месец ноември. С новия по-голям капацитет на Дистрибуционния си център в България, JYSK ще може да обслужва още по-качествено всички над 302 магазина на веригата в региона, както и да сме подготвени за стъпването на компанията на турския пазар, планирано за първото тримесечие на следващата година.“, сподели по повод новата зона Венцислав Чавдаров, логистичен мениджър Балкани, JYSK ДЦБ.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *