За първи път интеграл на произведения за две пиана от Панчо Владигеров

За първи път интеграл на произведения за две пиана от Панчо Владигеров

За първи път интеграл на произведения за две пиана от Панчо Владигеров
Клавирно дуо Десислава Щерева – Евгения Симеонова с 13 авторски транскрипции

На 21 юни от 18.00 ч. в зала НМА „Проф. П. Владигеров”

Във вечерта на 21 юни, Клавирно дуо Щерева – Симеонова ще поднесе на публиката удоволствието да чуе интегрално изпълнение на всички произведения за две пиана от Панчо Владигеров (авторска редакция). Това е първото им цялостно концертно изпълнение в България в рамките на престижната фестивална програма на 53-ти МФ „Софийски музикални седмици“ и е посветено на 100 годишния юбилей на музикалната академия, носеща името на композитора.

           Създадено преди 25 години, Клавирно дуо Десислава Щерева – Евгения Симеонова непрекъснато разширява и обогатява репертоара си. Голяма част от него е нов, непопулярен и е прозвучал в престижни зали, на концерти и фестивали.

Наред с интерпретациите на утвърдени творби за подобен ансамбъл, дуото осъществява премиери в България и на творби от Леополд Кожелух, Дариус Мийо, Франсис Пуленк, Жано Хайнен и Конлън Нанкароу. Солисти са на всички симфонични и камерни оркестри в България, през 2000 г. дуото завоюва ІІ награда на V Международен конкурс за клавирни дуа Токио (Япония) и Диплом на IX Международен конкурс за клавирни дуа TIM (Италия).

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *