Adecco Group: Повече работни места за украинци

Adecco Group: Повече работни места за украинци

На Световния ден на бежанците, Adecco Group призовава компаниите да се присъединят към инициативата ѝ за работни места за украинци на фона приближаващия 5 милиона бежанци от страната.

Adecco Group доразработи портала си за работа за хора, бягащи от конфликта в Украйна, за да предостави обучение от световна класа, възможности за повишаване на квалификацията и за преквалификация с цел да се преодолее разликата между уменията на бежанците и това, което търсят работодателите.
Повече от 1650 компании от цял ​​свят вече са се регистрирали в безплатната онлайн платформа за намиране на работа https: //www. adeccojobsforukraine. com, разработена от Adecco Group за подпомагане на хора, разселени от конфликта в Украйна. В платформата са се регистрирали над 5500 бежанци от Украйна, като работодателите вече са наели повече от 2500 души.
Ален Дехаз, главен изпълнителен директор на Adecco Group коментира: „Ние работим усилено всеки ден, вече повече от десетилетие, за да постигнем целта си да направим бъдещето да работи за всички и се стремим да подкрепим бежанците от много страни – включително Афганистан, Сирия и Ирак – и да ги интегрираме в работната сила. Сега извеждаме подкрепата си на следващото ниво, като даваме възможност на бежанците от Украйна да преодолеят пропуските в уменията си с практическо обучение и по този начин да подобрят възможностите си да си осигурят работни места. Насърчаваме компаниите да се включат, така че заедно да можем да окажем значимо въздействие в живота на много хора. Бих искал също така да изразя дълбоката си признателност към всички компании, които вече се присъединиха към инициативата и отвориха вратите си за бежанци.”
За да преодолее разликата между настоящите умения, които бежанците имат, и уменията, изисквани от наемащите фирми, Adecco Group мобилизира експерти по тези теми, включително чрез Общото събрание на бизнеса на Групата, както и през Adecco Training и LHH. Освен това, чрез Adecco Academy се предлага комбинация от онлайн обучения лице-в-лице по самостоятелни програми по езици, дигитални умения, бизнес и меки умения. Те включват безплатни за достъп, сертифицирани пакети и курсове от Академия „Accenture’s Skills to Succeed“, Академия „Microsoft IT-Fitness Online“, Alfia Languages ​​и Skillsoft. Към днешна дата 1400 бежанци са преминали през тези обучения.
Кристоф Катоар, президент на Adecco Global Business Unit, коментира: „Властите в ЕС опростиха процедурата по получаване на статут на пребиваване за украинци, бягащи от войната, чрез Директивата за временната закрила, което им позволява да работят веднага след пристигането си в държави от ЕС. Това е правилният подход – колкото по-бързо можем да помогнем на емигрантите да се интегрират на пазара на труда, толкова повече можем да ги подкрепим като цяло.”
Брус Роч, глобален ръководител на Adecco Inclusion, каза: „Бежанците търсят мирно бъдеще в новите си приемни общности и ние можем да им помогнем в тяхната професионална интеграция и да им осигурим нужната квалификация или преквалификация, когато е необходимо. Само през 2021 г. 15 000 бежанци бяха част от нашата асоциирана работна сила. С настоящия недостиг на подготвени кадри и нужда от устойчивост в организациите, бежанците могат да допринесат със своя талант и да помогнат за развитието на прекрасни професионални възможности за себе си, както и да допринесат за корпоративното гражданство за всички организации.“
Групата продължава да подкрепя бежанците от предишни и текущи кризи – включително Ирак, Сирия и Афганистан – за навлизане на пазара на труда, особено в Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия и Гърция.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *