SOFTONE Group с нов генерален мениджър

SOFTONE Group с нов генерален мениджър

SOFTONE Group обявява назначаването на Раду Оприс за нов генерален международен мениджър

SOFTONE Group, водещ доставчик на бизнес софтуер в Гърция и Югоизточна Европа, обявява назначаването на г-н Раду Оприс за нов генерален международен мениджър. Това назначение е израз на ангажимента на SOFTONE Group да разшири присъствието си в Румъния, България и региона на Югоизточна Европа.

Раду Оприс притежава уникален лидерски опит на пазара в Югоизточна Европа на ИТ, телекомуникациите и бизнес софтуера. Преди да се присъедини към SOFTONE Group, той е бил управляващ директор на HP Enterprise Romania. Преди това е заемал ръководни длъжности във водещи компании, включително Microsoft и Motorola. През цялата си кариера Раду Оприс последователно постига успешното разширяване на неизползваните географски и индустриални пазари, развиването на стабилни партньорски мрежи и създаването на силни управленски екипи чрез стратегически инициативи за набиране на персонал.

В новата си роля Раду Оприс ще работи в тясно сътрудничество с генералните мениджъри на национално ниво, съответно за България – Радослав Вангелов  и Румъния – Александра Луческу, за да изпълни и ускори стратегическия план за развитие на българския и румънския пазар. Освен това той ще проучи и ще стреми да разработи  по-нататъшни възможности за разширяване на пазарите в Югоизточна Европа.

Главният изпълнителен директор на SOFTONE Group, г-н Панос Мартинис, заяви: „Ние сме развълнувани да приветстваме Раду Оприс в нашия ръководен екип.  Неговият значителен опит и задълбочено разбиране на регионалните пазари ще бъдат от водещо значение за реализирането на нашите стратегически планове за Югоизточна Европа, насочени към утвърждаването на SOFTONE Group като лидер в разработването на бизнес софтуер в Румъния, България и по-широкия регион на Югоизточна Европа“.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *