Pontica Solutions със сертификат Клас А инвеститор за дейността си в Бургас

Pontica Solutions със сертификат Клас А инвеститор за дейността си в Бургас

Българската компания Pontica Solutions получи сертификат клас А за новия си инвестиционен проект „Диверсификация на дейността на Понтика Солюшънс АД“. С проекта компанията продължава да инвестира в развитието на Бургас и региона, като предвижда да удвои екипа си в града. Сертификатът беше връчен на Евгени Борисов, съосновател и изпълнителен директор на компанията по време на официалната церемония от г-н Христо Етрополски, заместник изпълнителен директор на БАИ. Сертификат клас А се издава от министъра на икономиката като инструмент за насърчаване на приоритетни инвестиционни проекти.
През май 2022 Pontica Solutions разшири присъствието си в България с откриването на четвъртия си офис в страната, този път в Бургас. В резултат, компанията успя да постигне изключително успешно стратегическо развитие, както на локално, така и на национално ниво. В последвалите 7 месеца, Pontica Solutions изгради екип от над 50 експерти в Бургас, които към момента работят по проекти за някои от основните клиенти на компанията, лидери във високотехнологичната индустрия и логистиката.
Реализацията на сертифицирания проект ще позволи на Pontica да продължи своя растеж и експанзия и през 2023 г., като същевременно генерира нови възможности за кариера за таланти и професионалисти в морския град. Досега компанията е инвестирала повече от 11 000 часа в обучение и развитие на уменията на кадрите си и планира продължаването на програмата си за обучение и развитие на бъдещите си членове тази година.
Настоящият проект е създаден и разработен в съответствие с ключовата политика за корпоративна социална отговорност на Pontica Solutions – #WeSupportTheYoung. С тези инициативи компанията си поставя за цел да допринася към общността, като дава възможности на младите хора в страната да се развиват, подобрява икономическата екосистема чрез преквалификация и обучение на млади кадри и насърчава здравословна работна среда. Доброто партньорство с общината в Бургас позволява планираните от компанията цели да бъдат осъществявани, като едновременно с това Pontica Solutions помага за задържането на младите хора в града и допринася за развитието на местната икономика.
За Pontica Solutions
Понтика Солюшънс е българска аутсорсинг компания, създадена през 2015-та година. Специализирани сме в областта на изнесените услуги, обгрижването на клиенти на над 20 езика, информационните технологии, техническата поддръжка, анализа на данни и разработването на най-различни софтуерни решения.
Над 800 млади, креативни и амбициозни специалисти работят от България и Полша за нашите клиенти – компании от Европа, Азия, Северна и Южна Америка, опериращи в сферата на технологиите, онлайн разплащанията, мобилните и конзолни игри, логистиката и дистанционното здравеопазване.
Според последния годишен доклад на на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), индустрията на знанието, към която принадлежи Pontica Solutions е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика, който формира 5.9% от годишния БВП на страната. Прогнозата към 2025 година сочи, че относителният й дял в БВП на България ще достигне 9%.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *