Остров Капри: Италианска перла на Тиренско море

Остров Капри: Италианска перла на Тиренско море

Остров Капри се намира в Италия, на крайбрежието на Тиренско море.

На север граничи с Неаполитанския залив, като отстои на около 36 км от Неапол и на 5 км от Соренто.

Бил е любимо място на етруските, древните гърци, римляните. От него император Тиберий управлява своите владения с писма. Сред неговите лимонови горички вдъхновение търсят творци като Чайковски и Пабло Неруда.

Остров Капри

Остров Капри има площ от едва 4,3 квадратни метра и е известен с два града – Капри и Анакапри. Още от 19 век е много популярна туристическа дестинация, целогодишно е притегателен център за хиляди туристи.

Синята пещера е една от най-големите забележителности на острова, това е естествена морска пещера с дължина 60 метра, която е известна със своите кристално чисти, сини води. Входът на пещерата е широк около 2 метра и висок само 1 един метър. В пещерата се влиза само с малки лодки, в които се качват по четирима души.

Връх Соларо е най-високата точка на острова, откъдето се вижда абсолютно всичко. Преходът до върха е доста лесен и е подходящ за всеки. Разходката е приятна и по пътя има много красиви цветя, типични за острова. Има и седалков лифт до Монте Соларо.

Градините на Август представляват малък парк с изключително богата растителност, който предлага прекрасни панорами над лазурно синьото море. Градините са разположени терасовидно и това прави гледките още по-атрактивни и живописни.

Остров Капри

Скалите Фаральони са удивителни със своята красота. Към тях се открива перфектна гледка от градините на Цезар Август. Вила Тибериа и Вила Ховис са били летни резиденции на Калигула и Тиберий, те са сочени за най-големите и най-красивите римски вили.

Сн.: pixabay

Бизнес и технологии Пътешествия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *