Буенос Айрес – градът на тангото

Буенос Айрес – градът на тангото

Буенос Айрес е една от световните туристически дестинации, привличащи милиони туристи всяка година. Столица е на най-големия град в Аржентина. Също така е и вторият по население след бразилския Сао Пауло.

Буенос Айрес – градът на тангото

Намира се на североизток, лежи на брега на река Ла плата, при нейното вливане в Атлантическия океан. Ла плата е и границата между Аржентина и Уругвай. От другата страна е уругвайската столица Монтевидео.

Буенос Айрес е интересен със своята култура, история и архитектура.

Буенос Айрес – градът на тангото

Основна туристическа забележителност в града е главният площад Plaza de Mayo, където се намира президентският дворец Casa Rosada. Друга голяма забележителност на Буенос Айрес е църквата „Сан Игнасио де Лопола”, която е най-старата в града, построена в чест на йезуитите.Строежът на църквата продължава от 1710 г. до 1734 г. ,проектирана е във форма на латински кръст.

В центъра на града е и най-широкият булевард в света – 9ти юли (9 de Julio Avenida). Наименуван е на датата на Независимостта на Аржентина. Булевардът е с 12 главни платна и още 4 локални и е дълъг приблизително километър. На него се намира и Обелискът на Буенос Айрес. Височината му е 67.5м.

Буенос Айрес – градът на тангото

Най-старият, цветен и артистичен квартал е Ла Бока, известен с две неща – футболния стадион Бока Хуниорс La Bombonera и Ел Каминито – малка калдъръмена уличка, на която художници продават своите картини, а танцьори по танго представят уменията си, позволявайки на туристите да танцуват с тях. La Boca означава „устата“ на испански и е така наречена, защото се намира в устието на река Риачуело.

Бизнес и технологии Пътешествия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *