Откриване на изложба „Beauty” на Иван Кюранов

Откриване на изложба „Beauty” на Иван Кюранов

Иван Кюранов показва най-новите си творби и своите последни разработки от сериите “Pen-Up” в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 в самостоятелната си изложба „Beauty“. Изложбата откриха Деница Атанасова-Гергова, арт директор на галерията, Генади Гатев и Иван Кюранов.

Експозицията съчетава различни подходи и смесени техники – от класическите маслени бои върху платно до съвременни, стилизирани технологични постмодерни трактовки в областта на индивидуалните живописни интерпретации и взаимодействия с фотоизображения, използвани като базов материал. Някои изображения са репродуцирани или заснети от самия автор, а други – селектирани от неговия фото-снимков архив (изрезки от списания и брошури от 60-те, 80-те година на ХХ-ти век) или просто подходящи изображения.

За своите най-известни в колекционерските среди фототворби Кюранов казва:
„Работата ми по проекта “Pen-Up” по специфичен начин се отнася към контекста на поп-арт изкуството. В този смисъл творбите ми включват в структурата си визуални кодове от различни нива на популярната и “високата” култура. Основа на композициите са изображения, заснети от контейнерите на характерните „химикалки“, произведени в Дания от 50-те до 80-те години на ХХ-ти век”.

Изложбата може да бъде посетена до 25.05.24 г. в Галерия Vivacom Art Hall Оборище.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *