Няма огромен брой отменени резервации за лятото

Няма огромен брой отменени резервации за лятото

Българското Черноморие може спокойно да посреща туристи, няма замърсяване на водата. В това увери Мариела Модева, съветник на министъра на туризма, по време на Софийския икономически форум ІV. „Няма апокалиптична картина на огромен брой отменени резервации“, каза тя.

Модева посочи, че подходът на Министерството на туризма е да представи България като дестинация за туризъм „четири сезона“.

„Освен морския и планинския туризъм, поставяме акценти и върху културния туризъм, спа и здравния туризъм, както и конгресния и приключенския“, каза тя и добави, че по последни данни България е една от бързо възстановяващите се страни след пандемията.

„Първите, които се върнаха бяха съседите ни“, отбеляза Модева.

По думите й туризмът се влияе от всички събития и няма как пандемията и войната в Украйна да не дадат отражение и на сектора.

„За съжаление туризмът не винаги присъства в топ темите на политическия дневен ред. Сещаме се за туризма, когато говорим за ресурсите, историята и културата, което ни дава основание да бъдем в топ три, защото България е на трето място след Италия и Гърция по културни ценности и на второ място след Исландия по водни източници“, каза Модева.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *