Мюнхен: Градът на изкуството, културата и науката

Мюнхен: Градът на изкуството, културата и науката

Мюнхен е център на провинция Бавария и е третия по големина град в Германия. Населението е 1,56 милиона жители.
Като град на изкуството, културата и науката Мюнхен се радва на световна известност.


Едно от най-значимите събития в града е прочутия бирен фестивал – Октоберфест,
Масовият празник се е състоял за първи път на 17 октомври 1810 г. Поводът за събитието тогава е била сватбата на Лудвиг Баварски с принцеса Терезия. Първият Октоберфест преминава под формата на конни надбягвания. В началото на 19-ти век празникът е минал повече от добре, защото властите бързо решават той да бъде провеждан всяка година, с което се слага начало на традицията до наши дни.

Мюнхен

Една от основните забележителности е централния площад – Мариенплац, Намира се в Стария град. На северната страна на площада е Новото кметство (Neues Rathaus), на източната – Старото кметство (Altes Rathaus). Площадът е около 100 метра дълъг и около 50 метра широк.
Английската градина, най-големият парк в Мюнхен, зелен оазис и е чудесно място за разглеждане и разходка. Градината се простира от центъра на Мюнхен до североизточния град. Името се отнася до стила на популярния пейзаж във Великобритания (и извън него) от средата на 18-ти до 19-ти век.

Мюнхен


Мюнхенската резиденция (Münchner Residenz) е градски дворец в центъра на Мюнхен, резиденция на баварските херцози, курфюрстове и крале. Той е и най-големият градски дворец в Германия.
Петерскирхе е римокатолическа църква в центъра на града. Това е най-старият регистриран енорийски храм в Мюнхен. Куполът й е направен под формата на фенер, има прекрасен бароков олтар.

Бизнес и технологии Пътешествия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *