Испанска вечер в София: България и Испания – туризъм и Долината на розите

Испанска вечер в София: България и Испания – туризъм и Долината на розите

На специална испанска вечер в столичния хотел „Хилтън“ бяха представени връзките на България и Испания в областта на туризма и Долината на розите и розата, като символ на страната ни.

SPANISH NIGHT бе организирана от най-големия испански туроператор, който води испански туристи в България – Be Great Service, а почетен гост на събитието бе Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък, която обяви откриването на първия Дом на розата в Мадрид. На събитието присъства новоизбраната Царица роза 2024 г. Неделина Неделчева, както и народният представител Илиана Жекова, председателят на общински съвет Казанлък Николай Златанов и общинския съветник Джамал Папарланов, Н. Пр. Мигел Алонсо Берио, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания, посланикът на Израел Н. Пр. Йоси Леви Сфари, представители на дипломатическия корпус и бизнеса.

По време на събитието кметът на Казанлък Галина Стоянова представи бившия министър на туризма Зарица Динкова като почетен посланик на розата на Организацията за управление на туристически район „Долината на розите“, с което организацията ще продължи съвместното им успешно сътрудничество. “Като министър с нея успяхме да направим най-добрите връзки с туристическите агенции и проекти за развитие на този регион. Надявам се, че всички ние като посланици на националния символ ще допринесем за приятелството между Испания и България“, каза още Стоянова.

Зарица Динкова сподели, че още в началото на нейния мандат като министър се е срещнала с представителите на Организацията за управление на туристически район „Долината на розите“, които са обявили желанието си за развитие на региона. „Радвам се, че кметовете на тези общини приеха толкова положително идеята ми за откриването на Дом на Розата в София, по който работим и в момента“, сподели Динкова. Тя каза, че до няколко месеца такова представителство ще бъде разкрито първо в Мадрид съвместно с испанския туроператор Be Great Service, както и че вече работи по откриването на Дом на розата и в Брюксел. „Аз наистина съм влюбена в този символ на България, който често го приемаме за даденост. Ние трябва да продължаваме да го развиваме и налагаме още повече пред света, защото обединява традициите и културата ни и е универсален символ на хармонията и красотата“, допълни Зарица Динкова.

По време на събитието Мартина Кронлунд, собственик на водещия испански туроператор Be Great Service, обяви, че компанията ще развива своята дейност вече и в България.

Световно известната испанска дизайнерка Агата Руис де ла Прада бе специален гост на събитието и представи своята колекция с уникален моден спектакъл. Дизайнерката, която притежава благороднически титли на маркиза дьо Кастелдосриус и баронеса на Санта Пау, е известна с комбинациите си от ярки цветове и характерни мотиви, използвани за украса на облеклата (звезди, сърца, цветя или луни).

Флоренсио Санчидриан, който The New York Times нарече „Рок звездата“ на испанския хамон, направи впечатляващо шоу с музика за разрязване на специално донесения от Испания деликатес. Гостите се насладиха и на вкусна паеля, приготвена по оригинална рецепта от Валенсия, подбрани вина и характерни кулинарни продукти.

Бизнес и технологии Туризъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *