Електро-акустична музика на сцената на Софийски музикални седмици

Електро-акустична музика на сцената на Софийски музикални седмици

Мануела Бончева – роял и електроника с Ableton, Импровизации с ИИ Djazz – Марк Шемилие, Гост – Борис Петков – джаз пиано

24 юни, 19,00 ч, Централен дом на архитекта

Интерактивни импровизации за роял, музикален софтуер Ableton и AI Djazz
Концепция, композиция, импровизации и изпълнение на роял и електроника с Ableton – Мануела Бончева, Импровизации с ИИ Djazz – Марк Шемилие, Гост – Борис Петков – джаз пиано

Концертът е иновативен не само за България, но и в световен мащаб, доколкото чрез инструменталната комбинация прокарва идеята за полезността на AI за артистите.
Направеният подбор на инструментариумa не е случаен. Концепцията на Мануела Бончева се свързва с работата ѝ главно с музикалния софтуер Ableton в комбинация с пианото, което е нейната първа специалност. Технологичната разработка на ИИ Djazz от Марк Шемилие съвместно с екип от IRCAM се базира и на софтуерните решения при Ableton.
Интерактивните импровизации ще потопят публиката в необятната звукова среда на електро-акустична музика.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2024 г. Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация. Съорганизатори на събитието са Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *