Дигиталната трансформация с лесни стъпки вече е факт и в България

Дигиталната трансформация с лесни стъпки вече е факт и в България

Дигиталната трансформация се превърна в модерен термин, но когато става дума за действително й осъществяване, повечето експерти и консултанти не могат да предложат друго освен мъгливи идеи. Но е и вярно, че вече няма съмнение, че цифровата трансформация е от съществено значение, за да останем конкурентоспособни и печеливши – както сега, така и в бъдеще.

Живеем в свят на дигитални технологии, с които трябва да свикваме и да ги съчетаем с използването на съответните дигитални умения, което е ключов параметър за успеха на бизнеса. Данните обаче показват, че България продължава да изостава на европейско ниво, въпреки че пандемията даде значителен тласък на въвеждането на дигиталната трансформация. Наистина е трудно обаче да се измери точно докъде е стигнала тази трансформация и в какво конкретно се състои, въпреки че повечето хора нямат съмнение, че е необходима. Ако погледнем българския публичен сектор и администрация например, ще видим, че този процес е започнал с малки стъпки.

През последните години пазарът е залят от различни решения, експерти и консултанти, предлагащи услуги, свързани с дигиталната трансформация. В повечето случаи тези решения са неясни и объркващи, което пречи на бизнеса да вземе правилното решение. Основните идентифицирани проблеми са свързани с високата цена, неяснотата в целите и самите инструменти, както и несигурните резултати. Ето защо не малко бизнеси имат основателни съмнения какво означава цифровата трансформация на практика и каква е ползата от нея особено за малките и средни предприятия. Каква е стартовата цена, откъде да започнем, как да продължим и какви ще са резултатите – това са едни от най-често срещаните въпроси.

„Дигитална трансформация с лесни стъпки“ ще ви помогне да определите правилната изходна позиция, която може да варира в зависимост от типа бизнес.

След това ще предложи подходящи лесни стъпки, които могат безпроблемно да бъдат приложени, с незабавни и измерими резултати. Основното предимство на този процес е, че всяка малка стъпка е свързана с предходните (което отговаря на горещия въпрос за внедряването). Освен това малките победи, които компанията печели с всяка нова стъпка, й дават необходимия оптимизъм да продължи все по-решително. Все пак дигиталната трансформация не е нещо неясно и неизмеримо, а по-скоро процес с осезаеми резултати, които стават очевидни в рамките на конкретна времева рамка и без необходимостта от значима първоначална инвестиция.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *