Българската компания Pontica Solutions открива офис и в Бургас

Българската компания Pontica Solutions открива офис и в Бургас

Българската компания Pontica Solutions разширява присъствието си в България и откри четвъртия си офис в страната, този път в Бургас. 

Така компанията увеличи локациите, на които присъства и вече разполага с два офиса във Варна и по един в София, Бургас и Краков, Полша.
Освен като брой локации, в момента Pontica Solutions, която е единствената изцяло българска компания в сектора на изнесените бизнес процеси, дава възможност за развитие на 800 човека в 6 различни индустрии. Този факт наред с финансовите резултати, превръща Pontica Solutions в една от най-бързо развиващите се и успешни у нас в тази сфера компании.
„Избрахме Бургас за разширяването ни в България, заради големия потенциал на талантите в града и партньорското отношение на местните власти, които създават благоприятни възможности за развитие на иновативния бизнес. В Бургас има престижни училища, чиито възпитаници притежават подходящите езикови и технични умения, за да се развиват успешно в „индустрията на знанието“, в която оперираме. В момента сме в активен подбор на екипи за 2 от нашите клиенти и вярваме, че до края на годината ще се разрастнем до 100 души.“, коментира Иван Георгиев – съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions.

„При нас работят млади, динамични хора от 30 различни националности. Ние активно развиваме пазара на труда и нашата индустрия заслужено може да се определи като „най-големия университет в България“. Назначаваме колеги, които нямат опит, обучаваме ги и ги превръщаме в специалисти с различна експертиза – от поддържане на технологични платформи и процеси, през анализиране на данни, до разработката на иновативни решения, човешки ресурси и финанси. В Pontica Solutions държим на всеки един от колегите и благодарение на грижата, инвестицията в хората и добрата вътрешна комуникацията, градим доверие и постигаме синергия в екипите.“, допълни Евгени Борисов – съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions.

Pontica Solutions работи с международни компании от Европа, Азия и Америка. Клиентите й са в областта на технологиите, онлайн разплащанията, мобилните и конзолни игри, логистиката, здравеопазване и онлайн търговията. Pontica Solutions не спира да развива портфолиото си, като наскоро спечели още два нови клиента от гейминг индустрията и финтек.

„Много съм горд, че Бургас привлече още една иновативна компания. Pontica Solutions впечатлява с изключително бързия си темп на растеж и вярвам, че в Бургас ще намерят нужните таланти, за да продължат така успешното си развитие. Можете да разчитате на подкрепата на нашия екип на местно ниво, защото с добрите примери на партньорсво утвърждаваме Бургас като силен регионален център за изнесени бизнес услуги!“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Амбициозните планове за развитие на Pontica Solutions включват глобалният екип да порасне до 1000 човека до края на годината, а през 2023 г. стремежът е да достигне 1300 колеги. Планират се и откриване на нови офиси, както в страната, така и в чужбина.

За Pontica Solutions
Pontica Solutions е основана като стартъп през 2015 г. от професионалисти с дългогодишен опит в аутсорсинг индустрията – Иван Георгиев и Евгени Борисов. Компанията е специализирана в областта на изнесените услуги, информационните технологии, обслужването на клиенти, техническа поддръжка и разработване на най-различни софтуерни решения.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *