ARC Academy стартира безплатен Summer Game Dev Camp

ARC Academy стартира безплатен Summer Game Dev Camp

ARC Academy стартира безплатен Summer Game Dev Camp по програмиране за ученици и студенти с топ IT преподаватели

Първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия ARC Academy организира от 4 до 11 юли безплатен Summer Game Dev Camp по програмиране. Обучението е подходящо за ученици след 8 клас с профил математика, информатика и ИТ, студенти или млади специалисти, които имат интерес към програмирането и видеоигрите. Кандидатстването става с изпращане на CV и мотивационно писмо.

Десетте най-изявени участници в лятната академия ще получат стипендии в размер между 50 и 80% за цялостната 2-годишна програма Computer Science, която стартира през октомври.

Лектори и ментори в Summer Game Dev Camp и в новата програма Computer Science ще бъдат едни от най-добрите IT преподаватели в България, както и представители от най-големите технологични компании в страната.

Сред тях е Филип Янков с над 15-годишен опит в технологичните екипи на компании като SAP, VMware и Microsoft, както и над 12 години преподавателски опит в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет и в академиите на водещи технологични компании. Филип е автор на патент за “Запис на транзакционна информация във файлове” и част от българския екип, който печели награда на НАСА в категорията „Хардуерна иновация“ през 2015 г.

Лектор и преподавател ще бъде и проф. Красимир Манев, световноизвестен български учен математик, който е и любимец на гимназистите и студентите с интерес в математиката и информатиката. Той е бивш преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – основоположник на специалност „Компютърни науки“ във ФМИ, основен лектор на курсовете по „Дискретна математика“, създател и основен лектор на курса по „Дизайн и анализ на алгоритми“, както и професор в НБУ. Красимир Манев е дългогодишен ръководител на Националния отбор по информатика, постигнал редица успехи на международни състезания, един от основателите и президент на Международната олимпиада по информатика (за периода 2014-2017 г).

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *