„Етноелектрокласик” – Недялко Недялков, цигулки от Тунис и Мароко

„Етноелектрокласик” – Недялко Недялков, цигулки от Тунис и Мароко

„Етноелектрокласик”    

10 юни (петък), от 19 ч. в НМ „Земята и хората“

Един различен концерт с класически цигулки от Тунис и Мароко с електроакустични обработки и вълшебният кавал на Недялко Недялков

               В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ „Софийски музикални седмици“ тези дни един различен акцент привлича вниманието в програмата на фестивала.  

               На 10 юни (петък), от 19 ч. в НМ „Земята и хората“  ще се проведе едно интересно и нетрадиционно музикално събитие в компанията на Недялко Недялков – кавал, Мануела Бочева – електронна обработка и виртуалното присъствие на двама цигулари Зиед Зуари и Хишам Телмуди  от Тунис и Мароко.

В акустичната среда след множество кристали, в нетрадиционна музикална зала, публиката ще чуе свободните импровизации на кавал на Недялко Недялков върху музиката на цигуларите от Магреб, чрез тяхното специално онлайн участие. Ще звучи смесица от звук и ритми в отделни тракове, чрез електроакустични обработки на Мануела Бочева, чийто идеен проект и модерна концепция ще бъдат представени тази вечер. Акустичните аранжименти ще обгръщат цялата палитра от звуци от класически и народни инструменти. Гостите в залата ще преживеят смесицата от музики, стилове и култури с препратки от кавала на Недялко Недялков ту към Балканите, ту към страните от Магреб едновременно с модерното звучене на електронните обработки.

Концертът под надслов  „Етноелектрокласик“ , който е в програмата на фестивала, отбелязва също и 60 години от българска дипломация в Мароко, което честване се осъществява с любезната подкрепа на посолството на Мароко в България.

Фестивалът се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.
Съорганизатор: Посолство на Република Корея      

Бизнес и технологии Култура                                                                                   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *