Загорка Зелен Фонд обяви победител от националния конкурс 2022

Загорка Зелен Фонд обяви победител от националния конкурс 2022

На специално събитие в Регионалния исторически музей в Стара Загора, бе обявена идеята победител от Загорка Зелен Фонд 2022.

Това е проектът „Зелен Площад“ на Творчески колектив „На Улицата“, който има за цел да преобрази пространство в центъра на Стара Загора и да го превърне в алтернативно място, в което жители и гости на града на липите да могат да се събират и да разпускат активно, в атмосфера от зелени решения. Проектът ще бъде реализиран от ЗАГОРКА с инвестиция в размер до 50 000 лева. Творчески колектив „На Улицата“ получава за своята идея за „Зелен Площад“ и финансова награда от 1 000 лева.

Националният конкурс „Загорка Зелен Фонд“ има за цел да подкрепя проекти, свързани с подпомагане на устойчивото развитие на град Стара Загора и региона. В конкурса през 2022 г. взеха участие 22 идеи, които бяха фокусирани в две области: опазване на околната среда или социална насоченост, подадени от физически лица и неправителствени организации от цялата страна. Предложените идеи бяха оценени от експертното жури на „Загорка Зелен Фонд 2022“.

По време на събитието, ЗАГОРКА също представи и акценти от реализираните инициативи през 2022 г., като част от платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят”, които са обобщени в Доклада за устойчивост и отговорност на компанията. Това е осмият поред доклад, който компанията публикува, за да обобщи годишния си напредък по изпълнение на целите си за устойчивост, постигнати в няколко ключови сфери, в които ЗАГОРКА е фокусирала усилията си и създава положителна промяна – околна среда, социална устойчивост и отговорна консумация.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *