VICHY със специален протокол: Без пауза по време на менопаузата

VICHY със специален протокол: Без пауза по време на менопаузата

Смята се, че страховете от неизвестното са ирационални. В продължение на 30 години френският дермо-козметичен бранд Vichy е лидер в грижата за зряла кожа, поставяйки стандарта, когато става въпрос за обучаване и насърчаване на жените да бъдат готови да се впуснат в пътуването, наречено менопауза. По време на месеца на жената Vichy ни напомни още веднъж, че всяка жена ѝ трябва подкрепа, за да приеме този етап от живота, и представи протоколни пакети, които да й помогнат да се чувства силна всеки ден.

Здравето е живот. Започнете с вашата кожа

Vichy със специален протокол: Без пауза по време на менопаузата

В периода на менопаузата настъпва хормонален дисбаланс, който се отразява и на кожата на лицето. Загубата на естроген, заедно със стареенето на кожата, води до намаляване на нивата на колаген и синтеза на еластин, но това не е всичко. Друг хормон, който тялото произвежда естествено, DHEA, също изпитва спад по време на менопаузата.

Специално за Vichy магистър-фармацевт Мелита Василева споделя:

“Все още забелязвам, че жените не са достатъчно добре запознати с двата етапа на менопаузата и ефектите от тях. Перименопаузата настъпва предимно между 5 и 10 години преди същинската менопауза. Симптомите, които жените изпитват през този период на перименопаузата най-често не се свързват с нея, а се обясняват с начина на живот, стреса в ежедневието, а те всъщност са резултат от настъпилите хормонални промени в организма.”

За това, дали менопаузата все още е табу, магистър-фармацевт Мелита Василева казва: “Приятно съм изненадана, че напоследък все повече жени идват в аптеката, споделят това какво преживяват, търсейки съвет от нас – фармацевтите. Затова моята мисия е да им дам добра насока и препоръка да се грижат правилно за себе си през този естествен период от живота.”

Какво представляват VICHY Протоколите?
Протоколът Neovadiol за перименопауза включва:

  • Дневна грижа с уплъняващ и изпълващ ефект и
  • Нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект, който има охлаждащ ефект.

Клиничните тестове потвърждават, че кожата става по-плътна и гладка, докато усещането за сухота намалява с 50 процента, а стегнатостта се подобрява с 39 процента.

Протоколът за възстановяване след менопауза включва:

  • Подхранващ дневен крем за постменопауза и
  • Replenishing Firming нощен крем за постменопауза.

За цялостна грижа за кожата в менопауза се препоръчва да включите във вашия протокол няколко капки Neovadiol MENO 5 BI-серум за кожа в перименопауза или постменопауза. Добрата новина е, че в момента има наличен промо пакет на Vichy, включващ крема и серума с 50% отстъпка.

Съвети и споделен опит на едно място

Менопаузата е период в живота на всяка жена, която изисква много подкрепа от околните, за да може да преодолее кризите, да приеме промените и да се справи с потенциалните предизвикателства.

Във Фейсбук групата БЕЗ ПАУЗА В МЕНОПАУЗАТА, която вече има почти 2,000 членове, жените открито и честно говорят за всички промени, пред които са изправени, споделят своя опит и искат съвети. Всички те имат един и същ въпрос: има ли причина да се спират по време на менопаузата? Каним ви да споделите своя опит в групата във Facebook, да се грижите за себе си редовно, да не позволявате на нищо да ви безпокои, да се забавлявате и да приветствате новото си Аз!

Посетете платформата на Vichy, посветена на менопаузата, за повече препоръки и с експертни съвети и правилна грижа се насладете на пътуването през поредната глава от живота ви, наречена менопауза.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *