Тридневен празник за Петровден и Джулай Морнинг в Лозеница Естейт

Тридневен празник за Петровден и Джулай Морнинг в Лозеница Естейт

Тридневен празник по случай Петровден и Джулай Морнинг организират в Лозеница Естейт.

Това стана ясно по време на съвместна пресконференция на кмета на Сандански Атанас Стоянов и организаторите на събитието – Петър Лашов и Росен Христов.

„Организираме предстоящите събития с цел да популяризираме този красив и богат на природни дадености район, в който ние и много наши колеги се занимават с винопроизводство, занаяти и производство на млечни и месни продукти. Този район има чар, красота и магнетизъм, и заслужава да заеме своето водещо място на туристическата карта на България.


Решихме да организираме фестивал, който да надграждаме всяка година. Тази година събитията ще се случат в рамките на 3 дни – от летния празник Петровден (29.06) до любимия на всички рокаджии Джулай Морнинг (01.07).
Ще има обособени 4 различни зони, продиктувани от различните вкусове и музикални предпочитания на хората. Нашата цел е всеки един от гостите да намери приятното за него място и да се забавлява под звуците на любима негова музика.“, сподели организаторът на събитието Росен Христов и изрази увереност, че предстоящото събитие ще спомогне за популяризирането на винения и събитиен туризъм в региона.

„Ние се стремим да създадем Тоскана на Балканите. Този край има несравнима красота, съчетана с лековита минерална вода и уникални исторически паметници. В района има хора и фирми, които преди нас са започнали да правят мащабни и стойностни неща. В Лозеница Естейт създаваме комплекс от бъдещето, в който ще потопим хората в неповторима атмосфера, с уникални преживявания, невероятна природа и вкусна храна. Убедени сме, че със съвместни усилия ще успеем и до 4-5 години районът ще бъде водещ на Балканите, място на европейско и световно ниво по отношение на винопроизводство и туризъм.“, сподели един от организаторите на събитието Петър Лашов и бе категоричен, че гостите на предстоящите събития ще прекарат незабравими мигове под небето на Лозеница Естейт, а мащабният проект за комплекс Лозеница Естейт ще допринесе за популяризирането на региона и зад граница.

„Подготовката на това знаково събитие около Петровден и началото на юли, именно тук, в лозята на Лозеница Естейт, е изключително важна за развитието на района.

Стотици и вероятно хиляди хора ще имат възможността да се насладят на своите предпочитания, свързани с музика, изкуство, храна и други развлечения, и всеки ще има възможност да намери себе си. Искаме това да бъде част от устойчивата политика и да популяризираме нашия район като водеща туристическа дестинация, а какво по-добро от това чрез културно-музикални събития тази презентация да стигне до максимален брой хора.“, каза кметът на община Сандански Атанас Стоянов и допълни,че общинската власт ще продължи да подкрепя инициативите на инвеститорите за създаване на устойчив туристически продукт и превръщането на района в атрактивна дестинация за туризъм и отдих.

Изби от региона, сред които са Angus Wine и Златен Рожен, ще представят най-добрите си серии вина на предстоящите събития, които ще се проведат от 29 юни до 01 юли тази година.
Освен винени дегустации, организаторите са подготвили и богата програма, която включва разнообразни събития, гост-изпълнители, конкурси, награди, Арт фестивал, фермерски пазар и вкусна храна от Chef-готвачи. Както повелява традицията, ще има специални кътове с огньове, веселие и танци до зори.
За различните вкусове и преживявания ще има обособени четири зони – Централна зона, Барака Бар ВИП зона, Фолк зона и Къмпинг/Рок зона.

В Централната зона  ще се предлагат разнообразни кулинарни изкушения, приготвени от Chef-готвачи и дегустация на вина от региона.
Chef-готвачите от СПА хотел „Спартак“ ще зарадват всички любители на скарата с висококачествени месни продукти, приготвени на Josper барбекю.
Майсторите на барбекюто от Rijo’s Food ще изкушат гостите с разнообразие от вкусни меса, приготвени в smoker’s машини.

Ще има фермерски пазар с био продукти от местни производители и Арт фестивал с произведения на изкуството, керамични фигури и детски арт играчки.
За най-малките гости е предвиден детски кът, както и стрелбище за любителите на екстремните спортове.
На специално обособена сцена със 100 седящи места ще се проведе конкурс за красота и мода  „Мис Зелена България“, с фокус върху устойчивата мода и естествената красота на българките. 16 момичета от 16 различни града на България ще очароват публиката със своя неподправен чар.
Предвидена е и богата музикална програма с фолклорни изпълнения, духов оркестър и  танцови ансамбли от региона.
 
В Барака Бар ВИП зоната ще бъдат разположени 100 седящи места за гости с предварително закупени куверти на стойност 250 лв., които включват консумацията на храна и вино. Ще има специална музикална изненада с гост-изпълнител от Хърватска – китаристът Един Нала и DJ Party с много настроение и танци. Гостите на „Барака Бар“ ще се насладят на здравословна и вкусна кухня, приготвена от местни фермерски продукти и отбрани вина.

Във Фолк зоната ще има  BBQ парти с професионален готвач на място , който ще приготвя висококачествени грил меса в  smoker’s машини. Част от кулинарната атракция ще бъдат и огромните казани с едни от най-вкусните супи на света.
За любителите на фолка ще има специално обособена зона със 100 седящи места, където ще се забавляват с изпълненията на живо на талантливия ромски изпълнител Веско Маринов и ще танцуват под звуците на популярния оркестър „Стефчо бенд“. 
 
В Къмпинг/Рок зоната ще има обособени места за гости с каравани. За настроението им ще се погрижи певецът Борис Христов, както и гост-DJ.

За желаещите да посрещнат July Morning сред приказната красота на Лозеница Естейт ще има специална изненада – 20 палатки за гостите на събитието ще бъдат поставени на най-високото място сред лозята, с 360-градусова гледка към заобикалящите ги седем планини.
Палатките ще бъдат подарък за първите гости, които изберат да посрещнат красивия залез в Лозеница Естейт.

Бизнес и технологии

One thought on “Тридневен празник за Петровден и Джулай Морнинг в Лозеница Естейт

  1. Уникално място! Миналата година бяхме на празника и беше страхотно, ще отидем и на Петровден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *