Топ хирургът Димитър Пейчинов е претендент за Балкански медицински Оскар

Топ хирургът Димитър Пейчинов е претендент за Балкански медицински Оскар

Пловдив събира светилата в медицината на 5 май

Един от водещите хирурзи в България, който ежедневно извършва спешни и планови операции в голям и много голям обем – д-р Димитър Пейчинов, е финалист за осмото издание на Балканските медицински награди.
Заедно с екипа на клиниката по Хирургия в ИСУЛ въвежда последните иновации и техники в хирургията.
Златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023 ще отличат хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи от балканските държави с доказани значими постижения в областта.
Церемонията е на 5 май 2023. от 20 часа в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив.
Д-р Пейчинов извършва високоспециализирани интервенции (лапароскопски и класически) в пълния обем на Коремната хирургия – доброкачествени и злокачествени заболявания на жлъчен мехур и черен дроб, доброкачествени и злокачествени заболявания на панкреаса, заболявания на стомаха, тънко и дебело черво, хернии, ретроперитонеални тумори, заболявания на млечната жлеза и др.
Д-р Димитър Пейчинов е роден в Ракитово, където през 2006 г. завършва средно образование в СОУ “Св. Климент Охридски“, а през 2012 г. се дипломира като магистър-лекар в Медицински Университет-Пловдив. През 2013 г. започва специализация по хирургия под ръководството на Акад. Дамян Дамянов в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”-София и паралелно с това работи като лекар-ординатор в Спешното отделение на същата болница. През 2018 г. придобива специалност по Хирургия и същата година става шеф-екип. 2019 г. завършва магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт” в МУ-София.
Асистент в Катедра по спешна медицина и Докторант в Катедра по гастроентерология в Медицински университет – София. Има участие в 16 научни статии и 10 Научни конгреса в страната и чужбина. Част е от авторския колектив на ТОМ XI. Висцерална хирургия. Хирургия на херниите, стомашно-чревния тракт и ретроперитонеалното пространство.- под редакцията на акад. Д. Дамянов.
Лекари, болници, клиники и медицински екипи могат да кандидатстват за Балканските Медицински Награди. Номинации ще бъдат правени от здравни организации, както и от специализирани медии и журналисти.
Организатор на събитието е Global Leaders
Club, а официален PR е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION.
Организаторите имат зад гърба си десетки престижни събития. Партньори на събитието са големи медицински организации и ресорни медии.
Снимки Личен Архив

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *