Таня Иванова: Национална кампания за даряване на кръв за деца с таласемия

Таня Иванова: Национална кампания за даряване на кръв за деца с таласемия

Журналистът Таня Иванова първа заговори за таласемия, настоява за постоянна Национална кампания за даряване на кръв за децата с тази рядка болест.

XII-ото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2023 отново ще отличи цвета на българската журналистика в дните около най-българския празник 24 май. Номинация за специален приз за дейността си в сферата на здравните медии има журналистът, учител и общественик Таня Иванова.

Сайтът й www.medicaltime.bg е първата медия, която подава ръка на родителите на децата с таласемия и стартира публично говорене по проблема. Националните телевизии също подемат темата, правят репортажи за децата с рядкото генетично заболяване на кръвта. В резултат е реализирана акция по кръводаряване и с помощта на дарители е реновиран Детския хематологичен център в ИСУЛ. Сайтът www.medicaltime.bg подкрепя и кампанията за набиране на средства за създаване на „Център за подкрепа на семейства, живеещи с редки диагнози“.

„Малките медии сме най-близо до пациентите и обикновените хора. Понякога, за да се заговори по някакъв важен здравен или социален проблем, е необходимо просто да бъде разказана човешка история. Кампанията по кръводаряване за деца с таласемия не трябва да е еднократен акт, който да остане в миналото, а да стане целогодишна национална кампания по кръводаряване за деца с таласемия“, категорична е Таня. Във всеки един момент, от всяка точка на България кръводарителите да могат да даряват точно за тези деца.

Центърът за подкрепа на семейства с редки диагнози ще предоставя безплатна психо-социална помощ и рехабилитация за деца, юноши и възрастни с редки болести, като инициативата е на Българска Хънтингтън Асоциация. Можете да ги подкрепите тук: Стартира кампания за набиране на средства за създаване на Център за подкрепа на семейства живеещи в редки диагнози – Благотворителност – Вашият безплатен преглед (medicaltime.bg)“

На XII-ото издание на годишните награди за журналистика Balkan MEDIA Awards 2023, което ще се проведе в Българския културен център на ул. „Веслец“ 13 в София, на 26 май 2023 г., 18.30 ч., за първи път ще бъде връчена и награда „Най-любим журналист“ с гласуване, което тече на страницата в социалните медии.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *