„Софиямед“ празнува 10 г. в услуга на здравето с изложба на 9 май

„Софиямед“ празнува 10 г. в услуга на здравето с изложба на 9 май

С изложба с всички първо родени деца през всяка година в болницата и поздравите на известни в публичното пространство личности, отбелязва утре – 9 май, 10 години от създаването си Университетски медицински комплекс „Софиямед“.
На специално стилизирани пана в централното фоайе на лечебното заведение на адрес: бул. „Г.М.Димитров“ 16 посетителите на медицинския комплекс могат да видят лицата на първото родено в болницата бебе през 2012 г. заедно с медицинските екипи от Отделенията по акушерство и гинекология и неонатология, както и всички останали деца, родени първи в съответните години от създаването на болницата до 2022 г.


Мотото на тазгодишната кампания по отбелязването на празника на „Софиямед“ е „В услуга на здравето и в името на Живота“. То обединява слоугъна на лечебното заведение „В услуга на здравето“ и празника на новия живот след пандемията.
Част от изложбата са и пана с поздрави на известни в публичното пространство българи, избрали да честитят празника на „Софиямед“ и работещите там медици. Сред тях са Пловдивският Митрополит Николай, който е Председател на болничното настоятелство на лечебните заведения от групата на „Булфарма“, шампионите по бокс братята Кубрат и Тервел Пулеви, журналистът от bTV Петя Дикова и нейната половинка -поетът и рекламист Илиян Любомиров, едни от най-успешните тв продуценти Иван и Андрей, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, театралната и филмова легенда Латинка Петрова, кулинарният гуру Ути Бъчваров, футболният отбор на Лудогорец, трупата на Народния театър „Иван Вазов“, членовете на Българската федерация по тенис и др.
„Благодаря ви, че 10 години сме рамо до рамо в услуга на здравето и в името на живота на нашите пациенти“, казва д-р Йордан Пелев, управител на лечебното заведение, в специален поздравителен адрес до служителите си. Той поздравява и всички партньори, приятели и най-вече пациентите на медицинския комплекс за тяхното доверие и дългогодишна подкрепа.
По традиция, както винаги досега, в името на здравето на пациентите „Софиямед“ отбелязва празника и с кампания от безплатни прегледи от водещите си специалисти по 10 медицински направления.
За 10 одини от създаването си медицинският комплекс днес има функциониращи 24 болнични отделения, центрове по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, херния, роботизирана хирургия. По време на пандемията от ковид лечебното заведение бе сред водещите в страната, които посрещна няколкото вълни от заболели, а Лабораториите на двете ДКЦ-та предложиха на пациентите иновативни тестове като експресен PCR тест с резултат до 30 мин и бърз- с резултат до час, специализирани пакети за диагностика за ковид в специализирани целодневни ковид кабинети.
„Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински направления, модерната материална база и съвременна апаратура.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *