Предколеден Моцарт в зала „България“ на 27 ноември

Предколеден Моцарт в зала „България“ на 27 ноември

27 ноември зала “България” 19.00 ч.

Стефан Апроду, цигулка, Бертен Д’Оландер, флейта, Иван Пенчев, цигулка и Quarto оркестър, диригента Константин Илиевски

Любимата Моцартова програма за събота вечер, ще бъде дирижирана от маестро Илиевски, в която ще звучат произведения, като “Дивертименто” или „Малката сиНфония“, както се е наричала още; концерт за флейта No.1 в сол мажор, в изпълнение на Бертен Д’Оландер; концерт за цигулка No.5, солист – Стефан Апроду, както и “Нощна серенада”, смятана за една от най-светлите творби на 18 век със солисти Иван Пенчев и Стефан Апроду.

   Изгряващият виртуозен цигулар Стефан Апроду, лауреат на най-престижните награди в света, е избрал да се качи на сцената със своята цигулка „Страдивариус“, заедно с безспорно талантливите музиканти от Quarto, под диригентската палка на маестро Илиевски и флейтиста с международна слава Бертен Д’Оландер.

Софийската публика ще наслади на вечният Моцарт, в изпълнение на Стефано Апроду, грабнал 1-ва награда на Международния конкурс за цигулари „Васко Абаджиев“ и носител на международни първи отличия от „Remember Enescu Bucharest International Competition“, „Muse International Music Competition“, „Lira de Aur Suceava“ и „The North International Competition“, и др.

   Концерт за цигулка No.5 в ла мажор, познат още като "Турският концерт", е написан в особено ефирен стил, какъвто Моцарт не е използвал допреди своята серия от концерти за пиано. Солист на това произведение ще бъде Стефан Апроду.

   Концерт No.1 за флейта в сол мажор носи атмосферата на елегантен австрийски салон и е емблема в репертоара на всеки флейтист по света, и ще имаме удоволствието да го чуем в изпълнение на Бертен Д’Оландер, със своите приятели от Кваро. 

   В “Нощна серенада” ще си партнират двамата примариуси на цигулката Стефано Апродо и Иван Пенчев, които очакваме да зашеметят публиката с виртуозност, силно сценично присъствие и изживяна емоция, която ще предадат в залата.                                     

Кварто Квартет е част от ансамбъл, част от Софийска филхармония.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *