„Отдалечени галактики“ – вокален рецитал на Албена Кехлибарева Музей „Земята и хората”

„Отдалечени галактики“ – вокален рецитал на Албена Кехлибарева Музей „Земята и хората”

„Отдалечени галактики“ – вокален рецитал на Албена Кехлибарева
Музей „Земята и хората” – 27 юни (понеделник ) от 19:00 ч.

        Тази година на сцената на 53-ти МФ "Софийски музикални седмици" ще се проведе един специален концерт на проф. Албена Кехлибарева - мецосопран, пиано, орган. Програмата на изпълнителката е изключително богата и наситена със световни и български премиерни творби. Само част от авторите, които ще бъдат представени същата вечер са Роберт Франц; Александър Йосифов  ; Димитър Христов  ; Велислав Заимов; Хуго Волф; Ценко Минкин и др.

Богато е творчеството и професионалната реализация на проф. Албена Келибарева, която има повече от 35-годишна успешна дейност като кантатно-ораториална и камерна певица. Творческият й път е нетрадиционен и интересен, а в световната изпълнителска практика, дамата се вписва като изключително рядък творец. Тя продължава минезингерската традиция на певец, съпровождащ като изряден инструменталист собствените си изпълнения, и също като дуо глас и орган работи с органисти от международен ранг, изнасяйки стотици концерти в исторически катедрали и зали в цяла Европа.

Интересът й към немската художествена песен и жанра „Lied“ е рядкост за българското музикознание и вокална практика. На този жанр тя посвещава поредица от текстове и обемен дисертационен труд.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *