Очаквайте новия филм „Семейство Фейбълман“ на Стивън Спилбърг

Очаквайте новия филм „Семейство Фейбълман“ на Стивън Спилбърг

Новият филм на Стивън Спилбърг „Семейство Фейбълман“ ще бъде показан по време на фестивала Берлинале, а на Киномания ще го видим още този петък.

Световноизвестният режисьор, сценарист и продуцент Стивън Спилбърг ще бъде удостоен с почетното отличие „Златна мечка“ за цялостно творчество по време на 73-тото издание на международния филмов фестивал Берлинале.

На официалната церемонията по награждаването в „Берлинале Паласт” фестивалът ще покаже най-новия му филм му „Семейство Фейбълман“, който публиката на КИНОМАНИЯ ще може да гледа още този петък – 25 ноември в зала 1 на НДК от 19:00 ч.

„С невероятната си кариера, Стивън Спилбърг не само омагьосва поколения от зрители по цял свят, но и дава ново значение на думата „кино“ като фабрика за мечти“, казва в общо изявление за него директорското дуо на Берлинале Мариете Рисенбек и Карло Шатриан.

Правейки връзка с предишните две издания на фестивала, белязани от пандемията, двамата допълват: „Ако Берлинале 2023 поставя ново начало, не си представяме по-добър старт от това, което ни предлага невероятната работа на Спилбърг“.

Творчеството на Спилбърг е изключително разнообразно и включва повече от 100 филма и сериали за последните 60 години. Номиниран е за „Оскар“ цели 19 пъти, а два пъти е награждаван за най-добър режисьор – за „Спасяването на Редник Райън“ и „Списъкът на Шиндлер“.

Носител е на множество престижни отличия и награди.

Припомняме, че „Семейство Фейбълман“ е най-личният филм на режисьора, в който той пресъздава собственото си детство и любовта си към киното, които му помагат да преодолее проблемите в семейството си и да се превърне във великия режисьор, който е днес.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *