Кралски Концертгебау оркестър Амстердам с Кварто Квартет на сцената в зала България

Кралски Концертгебау оркестър Амстердам с Кварто Квартет на сцената в зала България

Световноизвестният оркестър Кралски Концертгебау Амстердам с Кварто Квартет на сцената в зала България на 28-и октомври от 19.00 ч.

Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини на елитните гости от световноизвестния оркестър Концертгебау Амстердам. Музикантите вече са в София и репетират една от най-впечатляващите програми, които могат да се чуят на сцената у нас – премиера на едно от емблематичните за съвременната музика произведения на Джон Адамс “Shaker Loops”, популярната от филма “Господар и командир”музика на Бокерини “Нощна музика от улиците на Мадрид” и свръх-емоционалният струнен секстет на Чайковски “Спомен от Флоренция”. Любопитен факт е, че музикалните инструментите на членовете на Концертгебау са едни от най-добрите италиански инструменти в света и допринасят за голяма част от характерния им експресивен звук и красотата на техните изпълнения. За бис, е вече традиция, да изпълнят аранжирана специално за концерта творба, която този път ще бъде познатата музика на всички геймъри от играта “Марио Брос”. Едва ли публиката е забравила изпълнението им на Бохемска рапсодия на Queen, което взриви залата на предишния им концерт.

Музикантите от Кралския Концертгебау оркестър, Quarto Quartet и Софийска филхармония след четири години отново ще се съберат в името на музиката.

28 октомври 2023, събота, 19:00 ч., зала „България“

Кварто и приятели от Концертгебау Амстердам

Програма:

Джон Адамс “Shaker loops” (премиера в България)

Луиджи Бокерини “Нощна музика от улиците на Мадрид”

Пьотр Чайковски “Спомен от Флоренция”

На сцената ще видите:

Иван Пенчев – цигулка, Светлана Станчева – цигулка, Иво Станков – цигулка, Татяна Тодорова – виола, Михаел Гилер – виола, Димитър Тенчев – виолончело, Изак Худник – виолончело, Деян Великов – контрабас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *