Кока-Кола България с приз „Инвеститор в знанието“ в наградите за отговорен бизнес на БФБЛ

Кока-Кола България с приз „Инвеститор в знанието“ в наградите за отговорен бизнес на БФБЛ

Престижното признание е за устойчивото участие на екипа на компанията в образователната програма Youth Empowered

Образователната програма на Кока-Кола ХБК България – Youth Empowered, бе отличена в рамките на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Екипът на компанията спечели I-во място в категория „Инвеститор в знанието“, като статуетката беше връчена по време на официална церемония от министъра на образованието и науката – проф. Николай Денков.

Програмата Youth Empowered осигурява пълноценна подготовка на хиляди младежи на възраст 16-26 години, като основният фокус е върху три целеви групи: ученици в основен етап на образование от училища с висок процент на отпадане от образователната система, ученици в последните години на гимназиално образование и студенти. Усилията на доброволците в програмата са насочени към развитието на ключови умения у младите хора, които да допринесат за плавното им и успешно навлизане на пазара на труда.

От създаването си през 2017 г. до днес, над 300 специалисти са отделили близо 4 000 часа за доброволчество в рамките на програмата, благодарение на които са обучили повече от 16 000 младежи от различни градове на България. В основата на програмата стоят нейните ментори, сред които редица експерти на Кока-Кола ХБК България, ежегодно подпомагащи участниците в развитието на личностните им умения и бизнес компетенции.

„Като отговорен бизнес вярваме, че трябва да продължаваме да помагаме на бъдещите млади специалисти, а един ден и мениджъри, да придобиват и развиват ключови знания и успешни практики. И занапред ще надграждаме усилията си в тази посока устойчиво, защото работата ни до момента доказва, че когато образованието и бизнесът вървят напред ръка за ръка с доброволчеството – резултатите не закъсняват“, каза по време на церемонията Мая Иванова, мениджър „Корпоративни партньорства и социална отговорност“ в Кока-Кола ХБК България.

Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите се връчват за 19-а поредна година, като церемонията премина под мотото „Дай добър пример“. Призовете имат за цел да отличат компаниите, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху хората, природата и обществото, и в същото време се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика. В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани 116 проекта на 80 компании.

Преди броени дни Кока-Кола ХБК България бе отличена за постигнатите резултати с програмата Youth Empowered и в годишните награди за доброволчество на TimeHeroes – „ГЕРОИТЕ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *