BTL Industries с награда за „Инвеститор на зелено“ от Агенцията за инвестиции

BTL Industries с награда за „Инвеститор на зелено“ от Агенцията за инвестиции

BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска техника в света, е един от петнадесетте инвестиционни проекта в България, стигнали до финал в конкурса. Компанията участваше в категорията „Инвеститор на зелено“ с проекта си за изграждане на нова фабрика в Пловдив с редица иновации и функционалности.
  
Конкурсът „Инвеститор на годината“, организиран за шестнадесета поредна година от Българска агенция на инвестициите (БАИ), отличи най-значимите инвестиционни проекти на празнична церемония на 31 март.

Конкурсът има за цел да награди най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през 2021 г. В срока за участие в конкурса взеха участие над 40 компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, номинирани от търговски камари, областни администрации и общини. Експертно жури от авторитетни председатели, директори и анализатори допусна до финала само 15 компании, обосновавайки избора си на няколко основни критерия: обем на инвестицията, брой на разкритите работни места, както и района, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие. 
Със създаването на модерна нова база с административна, производствена и складова част, BTL Industries ще допринесе за икономическото развитие на региона и ще създаде над 500 нови работни места. Световният лидер в разработването и производството на медицинска апаратура е предвидил инвестиция за новата си фабрика в размер на над 20 милиона лева. Освен продажбата на местния пазар, компанията ще изнася голяма част от производството си в над 110 държави на 6 ĸoнтинeнтa.

„Благодарим за признанието на Българската агенция на инвестициите, която ни отличи като бизнес с устойчиви и ефективни инвестиции. Проектът ни за новата фабрика в центъра на град Пловдив ще бъде пример за устойчиво производство с фокус върху ефективното използване на ресурси по екосъобразен начин. Имаме амбицията да разширим предприятието ни като оптимизираме ресурсите и работим все повече с мисъл за опазване на околната среда“, коментира Георги Додников, Мениджър Управление на проекти.

Специален гост на събитието беше министърът на иновациите и растежа, Даниел Лорер, който разкри амбициозните си планове занапред да превърне България в желано място за местни и чуждестранни инвестиции. Той обеща да помага на компаниите да създават и развиват стойностни проекти, които да стимулират младите хора да остават в страната ни.
Сградата с разнообразни автоматизирани системи и модерен дизайн на BTL Industries предстои да бъде завършена през първото тримесечие на 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *