Kaufland насърчава обучението в пчеларството

Kaufland насърчава обучението в пчеларството

До 11 септември включително всеки, който иска да стане част от любителското училище за пчелари – „Пчеларски университет“, може да се запише за новата учебна година.

Проектът се реализира за трети път у нас с подкрепата на „зеления“ ритейлър Kaufland България и „Истински мед“. Целта му е да насърчи пчеларството в България и да обучи ново поколение модерни пчелари.

Пчеларският университет предлага три курса на обучение – от изцяло онлайн курс до лекции в реално време и практически обучения от професионални пчелари на терен. Броят на студентите, които ще бъдат приети във всеки от тях, е неограничен, а записването става през сайта на университета. Съвместно с Фондация „Истински мед“ пет жени пчелари ще получат стипендии за курса „Професия пчелар“. Срокът за кандидатстване е до 01 септември 2023 г. включително, а записването продължава до 11 септември.
Гъвкавият формат на обучение – възможностите за онлайн срещи, беседи „на живо“ и практически обучения, позволява да се усвоят тънкостите, свързани с отглеждането на тези изключително интересни и полезни насекоми. Обучението включва всички задължителни теми от пчеларската литература, но добавя и теми за приложението на новите технологии в отглеждането на пчели. Лекторите в университета са опитни пчелари, преподаватели и учени. Така училището дава шанс на любителите пчелари да станат професионалисти, каквито в България в момента не достигат.

Kaufland България припознава каузата за популяризиране на пчеларството като част от своя ангажимент за опазване на биоразнообразието и пчелите. Компанията има целенасочена политика за редуциране и избягване на пестициди при отглеждането на цветя и растения и работи със своите доставчици да използват предимно биологични препарати. Веригата включва в своя асортимент семена и растения, благоприятни за пчелите.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *