Изложба „Beauty“ на Иван Кюранов

Изложба „Beauty“ на Иван Кюранов

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 има удоволствието да ви покани веднага след Великденските празници на самостоятелната изложба „Beauty“ на Иван Кюранов.

Изложбата се подготвя ексклузивно за Vivacom Art Hall Oborishte 5 от 2022г. Деница Атанасова-Гергова, арт директор на галерията и Иван Кюранов откриват емблематичната за галерията изложба.

Иван Кюранов представя свои последни разработки от сериите “Pen-Up”, изпълнени в съвременни фотографски и графични техники, картини с акрилни бои от серията “Beauty”, както и някои непоказвани живописни творби, по които работи през последните години. Изложбата съчетава различни подходи и смесени техники – от класическите маслени бои върху платно до съвременни, стилизирани технологични постмодерни трактовки в областта на индивидуалните живописни интерпретации и взаимодействия с фотоизображения, използвани като базов материал.

За своите най-известни в колекционерските среди фототворби Кюранов казва: „Работата ми по проекта “Pen-Up” по специфичен начин се отнася към контекста на поп-арт изкуството. В този смисъл творбите ми включват в структурата си визуални кодове от различни нива на популярната и “високата” култура. Основа на композициите са изображения, заснети от контейнерите на характерните „химикалки“, произвеждани в Дания от 50-те до 80-те години на ХХ-ти век”.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *