Хората с нестандартни размери са изправени пред много предизвикателства

Хората с нестандартни размери са изправени пред много предизвикателства

GLAMI представя резултати от свое проучване и призовава всички заинтересовани страни да се присъединят към революционизирането на пазаруването.

Основите на прогреса в съвременния свят се базират на концепциите за разнообразие и приобщаване. Като неразривна част от тези процеси модната индустрия, от своя страна, се намира на ключов кръстопът, който изисква непоколебим ангажимент към хората, независимо от техния размер. Затова и днес GLAMI прави смела крачка напред, насочвайки светлината на прожекторите към предизвикателствата, пред които са изправени хората с различни размери, когато пазаруват модни стоки. Водещата европейска модна търсачка проактивно предлага съвети как да се обличате с увереност, независимо от формата на тялото си.

Концепцията, че телата ни се простират отвъд просто физическите параметри, включва и осмислянето на индивида за неговата уникална форма на тялото, размер и пропорции. Но как тези фактори взаимодействат с избора на модни стоки? Докато модната индустрия се стреми към едно по-приобщаващо бъдеще, GLAMI, водеща европейска модна търсачка, проведе проучване, за да разкрие предизвикателствата, пред които са изправени хората с различни размери и форми, когато пазаруват модни стоки. Резултатите от проучването предлагат жизненоважна представа за следващите стъпки, които индустрията трябва да предприеме, за да превърне процеса на пазаруване в един по-добър такъв за всички хора.

Акценти от проучването:

Питани за предизвикателствата им при пазаруване, свързани с формата и размера на тялото, проучването разкрива, че 30% от мъжете и 38% от жените споделят за периодични затруднения. По-високият процент, регистриран при жените, показва необходимостта от по-целенасочени усилия за справяне с техните индивидуални проблеми.

Основни предизвикателства и решения:

Непоследователно оразмеряване: непоследователното оразмеряване на различните марки обърква клиентите и оглавява списъка на предизвикателствата. За да се справи с този проблем, GLAMI подчертава значението на въвеждането на стандартизирани размери и предоставянето на точни параметри за всеки продукт, за да се рационализира процеса на пазаруване.
Ограничена наличност и липса на стилни варианти: много марки предлагат специални колекции за различни размери, но по-големите размери често нямат разнообразие от стилни варианти. GLAMI насърчава марките да разширят асортимента на предложенията си и да включат размери за ниски и високи хора, както и големи размери, и други специализирани категории, осигурявайки по-разнообразен и всеобхватен избор.
Откриване на идеалното пасване: продукти като дънки, бански костюми и ризи са регистрирани като най-предизвикателни поради необходимостта от внимателно преценяване спрямо индивидуалните форми. За да помогне на хората да се ориентират по-лесно, GLAMI предлага персонализирани филтри, които позволяват на потребителите да определят предварително своите предпочитания, спестявайки време и усилия в намирането на идеалното прилягане.

Насърчаване на промяната:

В стремежа си към по-приобщаваща модна индустрия участниците в проучването на GLAMI предложиха няколко въздействащи промени. Първо, 28% от мъжете и 40% от жените се застъпват за по-голямо разнообразие от размери и дължини в колекциите, насърчавайки марките да се грижат за по-широка клиентска база.

На второ място, както мъжете (23%), така и жените (38%) изразяват желание модните марки да предлагат съвети как да се обличат според различните форми на тялото. Като предоставят ръководства за стил и материали, марките могат да дадат възможност на клиентите да вземат уверени решения, докато пазаруват, подчертавайки най-добрите си качества чрез кройката, шарките и материята.

Фокусиране върху позитивизма към тялото:

Друга съществена промяна, която е нужно да се направи според 35% от жените участници, е да се виждат реални и естествени рекламни модели. Възприемането на естествения външен вид и представянето на различни размери и форми може да разбие представата за идеализирано тяло, насърчавайки позитивизъм и давайки възможност на хората да са свободни в своята уникалност.

Позицията на GLAMI:

От GLAMI остават непоколебими в своята позиция да дадат възможност на хората да се чувстват добре в телата си и да изразят уникалната си идентичност чрез модата. За да подобрят изживяването при пазаруване за всички видове размери, GLAMI интегрира функции като персонализирани тестове и препоръки за продуктите. Освен това блогът на GLAMI включва поредица от статии за това как да се обличате според формата на тялото, предоставяйки ценни знания и ресурси за модните ентусиасти.

Тъй като модната индустрия приема промяната и концепцията на приобщаването, GLAMI призовава всички заинтересовани страни да се присъединят към революционизирането на пазаруването. Като се справя с предизвикателствата, пред които са изправени хора с различни размери и форми, индустрията може да насърчи положителна, утвърждаваща тялото екосистема за всички любители на модните стоки.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *