Gi Group на 25 години: В България печалбата се е увеличила за 4 години с 1400%

Gi Group на 25 години: В България печалбата се е увеличила за 4 години с 1400%

Gi Group става на 25 години – от стартъп компания в Милано до лидер в индустрията.

Основателят Стефано Коли-Ланци празнува 25-годишна бизнес история, която доведе италианската агенция по заетостта да се превърне в един от водещите световни играчи в областта на човешките ресурси, обявявайки 100 милиона евро годишен план за инвестиции в придобивания за следващите 2 години. Способността цялостно да разбира бързо променящия се пазар на труда, да се развиват нови бизнеси и услуги, както и силният стремеж към интернационализация са основните теми в предприемаческата история на Gi Group и на нейния главен изпълнителен директор – Стефано Коли-Ланци. Краткосрочната цел на компанията е постигане на 6 милиарда евро приходи до 2024 г.

През 1998 г. Стефано Коли-Ланци, по това време работещ като консултант, преценява, че новите въведени регулации на италианския пазар са възможност да навлезе в света на човешките ресурси, като стартира първата италианска компания за наемане на персонал. 25 години по-късно той е начело на една от водещите консултантски компании за глобални HR услуги в света – Gi Group, с повече от 8000 служители (+1500 повече от 2022 г.) и присъствие в 34 страни по света.

Стабилният растеж на Gi Group, дори през най-бурните периоди от този четвърт век, като пандемията и руско-украинския конфликт, доведе до увеличение на оборота на компанията от 1,581 милиона евро през 2015 г. до над 3,6 милиарда евро през 2022 г.

В България печалбата на компанията се е увеличила за 4 години с 1400%, започвайки от загуба от 25 хиляди евро през 2018 г. до печалба от 600 хиляди през 2022 г.

През изминалите 25 години ръководството на Gi Group следва своя стратегически подход към растежа на бизнеса като постоянно развива услугите на компанията, но и същевременно придобива нови бизнеси. По този начин Gi Group се превръща в една наистина глобална екосистема за HR услуги.

През цялата история на компанията стратегическите инвестиции и операциите по сливания и придобивания са увеличили нейния капацитет за растеж и устойчивост. През есента на 2022 Gi Group обяви своето 50-то придобиване.

Освен траекторията си на растеж, Групата вече 25 години се ръководи от една ясна цел – да допринесе за развитието на пазара на труда и да реализира амбициозната на пръв поглед възможност, но и отговорност, да промени живота на хората към по-добро.

Стефано Коли-Ланци, главен изпълнителен директор на Gi Group Holding, споделя: „Тази годишнина със сигурност е подходящ момент да отпразнуваме постигнатото досега, така че първо бих искал да се обърна към всички хора, които са допринесли и продължават да допринасят всеки ден за този проект, който допринася за положителната еволюция на обществото чрез работа. В такъв момент от развитието си е важно да положим и основите за бъдещето. През следващите години Групата възнамерява да продължи по настоящата си траектория, като увеличи приходите от нашия международен бизнес от 50% на 70%. Планираме инвестиция от 100 милиона евро в придобивания за следващите 2 години. Имаме много ясна цел на хоризонта: 6 милиарда евро до 2024 г.“

„Много съм горд, че бях част от тези 25 години – незабравими, изпълнени със страст, предизвикателства и успех!“, каза Родолфо Розето, регионален директор на GI Group Holding за Югоизточна Европа и изпълнителен директор за България, Украйна и Русия.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *