България и Турция са лидери в бизнеса на Балканите

България и Турция са лидери в бизнеса на Балканите

Общините Стара Загора, Габрово, Кюстендил, Раковски и Иваново с отличия от Balkan Business Awards

Най-големият Балкански форум за бизнес отново отличи най-успешните в бизнеса за 2023 година.

Кметове на малки и големи общини, депутати и представители на смесени балкански търговско- промишлени палати бяха специални гости на деветото издание на Балканските бизнес награди.
Организатор на международния форум Balkan Business Awards е международната платформа Global Leaders, а ексклузивен пиар на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

„И тази година бизнесът на Балканите бе поставен на сериозно изпитание, но показа своята устойчивост. След трудени 2-годишен период на световна епидемична криза, а сега и в съседство с разрушителна война близо до Балканите, общини и предприемачи продължиха да инвестират в развитието и в иновациите на своите структури и производства, което им позволи да откриват нови работни места и да разширяват пазарите си“, категорични са организаторите на форума.

Наградите връчиха проф. Андрей Чорбанов – зам.-председател на 49-о Народно Събрание, член на Комисията по образованието и науката и на Комисията по здравеопазването, д-р Васил Тодоров – главен секретар на Българската Търговско Промишлена Палата, Дениз Юмер – зам.-председател на Българо-Турска Търговско Индустриална Камара, Нона Банкова – секретар на Българо-Македонската Търговско-Промишлена Палата и др.

Специални гости на събитието бяха също Радостин Танев – зам.-кмет транспорт, чистота и екология в Община Стара Загора, Невена Минева – зам. -кмет Образование, социални дейности, култура и туризъм в община Габрово, Иван Андонов- председател на Общински съвет на Кюстендил, Павел Гуджеров – кмет на община Раковски, които получиха част от престижните награди в категории за местна власт, която устойчиво работи за развитието на бизнеса в регионите.
Партньори на събитието бяха Българската Търговско-Промишлена Палата, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Българо-Македонската Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания и други.

По традиция събитията на Global Leaders не са самоцелни – те подкрепят и социална кауза.
Балканските бизнес награди продължиха благотворителната кампания на организаторите в подкрепа на онкоболния Николай Диковски, организатор на годишните СПА Номинации.

Водеща на вечерта бе журналистката и съорганизатор на форума – Патриция Кирилова, която впечатли гостите с уникална официална рокля от последната колекция на Киара фешън с дизайнер Гергана Апостолова.
Гост в музикалната програма на церемонията бе Ники Захариев, който е израснал в домове за деца без родители. Той постига една голяма своя мечта – да бъде стипендиант на световната оперна певица Райна Кабаиванска докато учи в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. След това завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Пеене и музикална педагогика“.
Призьорите освен уникални златни статуетки и грамоти, получиха и подаръци от козметичната компания РЕФАН. Партньори на събитието бяха още лидерът в дигиталния печат „Фреш Принт” и производителите на уникалното българско вино с италиански привкус Едоардо Миролио.

Ето и всички наградени:
· Best Large Municipality with Contribution to business development – Stara Zagora Municipality

· Best municipality sustainably developing industrial zones – Gabrovo Municipality

· Best medium Municipality with contribution to business development -Rakovski Municipality

· Best local government investments in economic activities – Kyustendil municipality

· Best small Municipality with contribution to business development – Municipality of Ivanovо

· Best Innovations and investments in logistics – A LOGISTICS Ltd

· Leader in security solutions and technologies – Scorpio Security Agency Ltd

· The best distributor of world brands – SofStok Trade, Bulgaria-Serbia-Turkey

· International health leader – Medipol Mega University Hospital, Turkey

· Leader in business innovation of small municipalities in Bulgaria – Solar Eco Energy Ltd

· Innovations in Energy Efficiency – GRIPS PVC, Bulgaria

Снимки Петко Михайлов

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *