България е световен лидер в розовото масло с над 60% пазарен дял

България е световен лидер в розовото масло с над 60% пазарен дял

Лидерите в бизнеса у нас и на Балканите ще бъдат представени от юбилейното десето издание на годишните награди Business Awards 2024, съобщават организаторите на форума от международната платформа за сътрудничество -GLOBAL LEADERS.
Сред финалистите са добрите примери в производството на розово масло – България остава световен лидер в този сектор с над 60% пазарен дял. Цената му достига 14 000 евро за 1 кг., сочат експерти. Българският продукт има защитено географско указание, заради специфичния начин на производство, запазен повече от 400 години.
Церемонията за връчването на балканските бизнес награди ще се състои на 07.05.2024 г. в 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Финалист за златните статуетки е семейната фирма „Агро-продукт“, основана през 2008 г. в красивото българско село Габарево, разположено в сърцето на Розовата долина. Фирмата е специализирана в производството и търговията с етерични масла и флорални води.
Управителят Ридван Иляз започва този бизнес като производител на розови разсади. От една оранжерия, благодарение на своите усилия и дисциплина, той успешно създава модерна дестилерия за производство на етерични масла.
Качествените натурални продукти, произвеждани от компанията, са основата за създаване на лоялни отношения с редица български и чуждестранни клиенти. Компанията предлага широка гама от иновативни продукти, които представя всяка година.
Суровините, произведени от Агро-продукт, участват в състава на луксозните френски парфюми, бялата и декоративната козметика.
Отглежданите разсади и произвежданите от тях флорални води и етерични масла се превръщат във висококачествени суровини за фармацевтичната, козметичната, хранително-вкусовата и много други индустрии.
Всички произведени продукти са анализирани в специализирани лаборатории и сертифицирани по различни биологични стандарти, което гарантира високото им качество.
Партньори на церемонията са Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турската Търговско-индустриална Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания и други.

Снимки Личен Архив

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *