Актьори организират лечебен тур за душата сред природа и изкуство

Актьори организират лечебен тур за душата сред природа и изкуство

Актьорите Ралица Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов-Бъни организират лечебен тур за душата сред природа и изкуство.

Мистично пътуване – ритрийт с ритъм и пърформанс „Дуенде-Земята майка“ ще се проведе в пещера Леденика на 30.07. и 31.07.2022 г. Преживяването ще съчетава пътуване до спиращи дъха природни гледки и енергийно зареждащи места и ще включи атрактивно туристическо влакче:

  • от град Враца до пещера Леденика;
  • обиколка на пещера Леденика;
  • атракционен въжен парк, природна кинопрожекция 5D;
  • дръм съркъл; еко пътека;
  • йога практика на открито;
  • посещение на Природен феномен „Божият мост“;
  • и скален манастир“,
  • творческо ателие на открито;
  • хубава храна и настаняване в хотел. 

“Черешката на тортата” ще бъде спектакълът „ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ – новаторски интерактивен проект, който е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова и авторската музика на Ралица Ковачева-Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов–Бъни. 

Спектакълът въплъщава древни и съвременни послания, които провокират сетивата и ни връщат към близостта на природата. Вплита непознати ритми и мелодии, записани с над 25 инструмента, красиви вокални и многогласни изпълнения.

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ не влиза в определение. От една страна съчетава свръх театрално представление, в което всички сетива са провокирани на максимум в едно общо интерактивно преживяване. Всичко това се допълва и от завладяващата визуална мултимедийна среда с мащабни и въздействащи образи, които потапят зрителите в приказна и същевременно катарзисна атмосфера.

„ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ се базира на връзката на човека с природата. Връзка, още по-необходима сега след период на пандемия и във все по-тревожните времена, в които се намираме, и въпреки, че има много несигурност, има нещо, което е сигурно – изкуството лекува. 

Участват: Мариана Йотова, Ралица Ковачева – Бежан, Петър Йорданов – Бъни
Мултимедия: Петко Танчев
Костюми: Наталия Живкова

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България по програма за създаване на нови музикални произведения.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *