Знаковото издание „Предимствата на дислексията“

Знаковото издание „Предимствата на дислексията“

Изданието „Предимствата на дислексията“ разкрива революционен поглед към дислексния мозък

Знаете ли, че проучванията показват, че близо 20% от населението страда от някаква форма на дислексия, сред които попадат и популярни личности като Ричард Брансън, Джон Ленън, Кийра Найтли, Том Круз и Киану Рийвс?

Как да се възползваме от особеностите на дислексния мозък вместо да го приемаме като недостатък, разкрива новото знаково издание „Предимствата на дислексията“ от специалистите в областта на неврологията и образованието д-р Брок Л. Айди и д-р Фърнет Айди (ИК „Сиела“).

Базирана на дългогодишния опит на експертите по учебни затруднения със стотици деца и възрастни, тази книга преобръща закоравелите стереотипи, които често разглеждат дислексията само в качеството ѝ на учебно разстройство.

Разглеждайки в дълбочина множеството различни типове дислексия и нейните научни измерения, тази книга доказва, че дислексиците всъщност притежават неочаквани предимства както в класната стая, така и в професионалния и личния живот.

Подходящо както за родители и учители, така и за всеки, който се интересува как работи човешкия мозък, това ценно издание предлага работещи практики, целящи да подобрят образователната система, която е зле пригодена да подхранва и разбира дислексния мозък.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *