Волейболният турнир „Те са“ от инициативата „Победителите“

Волейболният турнир „Те са“ от инициативата „Победителите“

В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Те са“ от инициативата „Победителите“

Събитието е петото от инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания, а организатор е Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“

В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Те са“, провел се на 19 ноември в зала „Арена Асарел“, Панагюрище. Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и инициатор на кампанията и събитието, сподели, че целта ѝ е да събере на едно място пациенти, техните близки и здравни специалисти, за да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.
Зам.-кметът на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова приветства присъстващите и подчерта, че лекари като д-р Кръстева и д-р Захари Захариев чертаят нов път в грижата за пациента, а социалната ни сближеност ни помага да продължаваме напред. Президентът на ВК „Пан Волей“ Стоян Василев нарече турнира движение, подари специален плакет на д-р Кръстева и благодари за гласуваното доверие като съорганизатор на проявата. Д-р Михаил Илиев, дългогодишен лекар на футболния отбор ПФК Левски (София) и националния тим на България, бе подготвил награди – специални спортни фланелки.

В дух на спортменство, но и с много желание за победа от всички отбори, протече спортният форум. Победители станаха играчите от отбора на „Светците“ с капитан Петьо Петков – това е втора тяхна победа, след титлата им от турнира „Той е“ през 2020 г., в подкрепа на мъжете с простатен карцином. Втори станаха „Грижовните мечета“, трети – „Ударен отряд“ и четвърти „Ветераните“. На терена завидни умения показаха и отборите на „Космически забивки“, „Победителите“, „Калипсо“, децата от столичното 125 СОУ с директор г-жа Венелина Николова. Публиката и невероятните мажоретки от екипа на Онкологичния център не спряха да подкрепят играчите, сред които сили не пестиха д-р Захари Захариев, началник на отделението по Лъчелечение, д-р Васил Василев, началник на Клинична лаборатория, Николай Господинов, директор „Финансова дейност“ в МБАЛ „Уни Хоспитал“, лекарите – д-р Цветан Татаров и д-р Николай Толев. Съдия на срещите бе треньорът на Пан Волей г-жа Росица Ангелкова.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването. По този начин им позволява да проявят по оптимален начин личностния си потенциал.Водещ на събитието бе радиоводещият Иво Райчев, а сред съмишлениците на инициативата са Община Панагюрище, Командерия „Св. Княз Борис І” от Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, ВК „Пан Волей“.

Бизнес и технологии Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *