Васка Пенкова оглави Международния институт за сигурност и сътрудничество

Васка Пенкова оглави Международния институт за сигурност и сътрудничество

Бизнесдамата е финалист за Women Leaders Awards 2024

Бизнесдамата Васка Пенкова, която бе избрана за изпълнителен директор на Международния институт за сигурност и сътрудничество, е сред финалистите в международния форум Women Leaders Awards 2024, който ще се проведе днес, на 1 март 2024 г., в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia. Събитието ще представи добрите примери в женското лидерство и предприемачество.
Форумът е вдъхновен от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.
Международният институт за сигурност и сътрудничество е създаден по инициатива на бившия МВР-министър Румен Петков и съмишленици на 15 октомври 2008 г. в София. Учредители и членове на института са висши ръководители и експерти в сферата на националната сигурност, дипломацията и икономиката от България, САЩ, Израел, Унгария, Италия, Словения, Турция, Северна Македония, Румъния и др.
Целите на института са да съдейства за укрепване на международната и регионалната сигурност, да допринася за утвърждаване на ефективно регионално сътрудничество в областта на противодействието на трансграничната престъпност и тероризма, управлението на международни кризи и конфликти, енергийната сигурност, опазването на околната среда и миграционните процеси и да съдейства за развитието на сътрудничеството в областта на международната сигурност на различни равнища и области от обществения живот.
Васка Пенкова е бакалавър по „Защита на националната сигурност“, магистър по „Право“, с професионални квалификации по „Висш Мениджмънт“ от IESE Business School и „Лидерство и Мениджмънт“ от Harvard Business School. Тя е носител на Grand Prix „Бизнес дама на 2021 г.“, носител на наградата на Global Leaders в категория „Best Security Leaders“ за 2023 г., спечели наградата BIZZ 2023 на Световната конфедерация на бизнеса – WORLDCOB, притежава множество международни награди за качество, лидерство и устойчивост в бизнеса. Член на Zonta Club Sofia. Учредител на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана и 8-ми мандат член на Управителния съвет. Член на комитета по „Критична инфраструктура“ на CoESS – Конфедерация на европейските фирми за сигурност. Член на Асоциацията на отбранителната индустрия. Учредител на Стратегически институт за национални политики и идеи.
Партньори на събитието са Зонта Клуб България, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Association of the Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE, Bulgarian Industrial Capital Association – BICA, Association Agora France, Agora Club Calais 8 France и други.

Снимки: Личен Архив

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *