„Убийците на цветната луна“ от Дейвид Гран – книгата, която вдъхнови Скорсезе

„Убийците на цветната луна“ от Дейвид Гран – книгата, която вдъхнови Скорсезе

Броени седмици преди появата по българските кина на филма, в който гигантът в индустрията Мартин Скорсезе за първи път събира легендарните Леонардо ДиКаприо и Робърт де Ниро в свой пълнометражен проект на голям екран, на книжния пазар в ново издание и с обновена филмова корица се завръща „Убийците на цветната луна“ от Дейвид Гран (изд. „Сиела“; публикувана като „Убийците от Оклахома” през 2021 г.).

Обявената за най-добра книга за 2017 г. според Wall Street Journal, GQ, Time, Newsday, Entertainment Weekly и Vogue вдъхновява бруталната историческа драма, която светът очаква да види на 20 октомври, а у нас ще бъде разпространена от „Форум Филм България“.

Базирана на хиляди стра­ници от досиета на ФБР, секретни показания пред съдебни заседатели, съдебни стенограми, данни от информатори, лична кореспонденция и устни разкази, фотографии от местопрестъпления и още много други цензурирани и нецензурирани източници, „Убийците на цветната луна”от Дейвид Гран е обляна в кръв паметна епопея за унищожаването на един народ, в която гласът на кръвта „вика от земята”. А истината успява да възтържествува из покритите с дъбрава хълмове и обширни прерии на територията на индианци­те осейджи от Оклахома.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *