Турция – лидер в медицинския туризъм на Балканите, България водеща в СПА туризма

Турция – лидер в медицинския туризъм на Балканите, България водеща в СПА туризма

“Медикъл Караджъ“ и „Караджъ Турс” с номинации за Balkan Awards of Tourism Industry 2023

Балканите продължават да са най-бързо развиващите се дестинации за здравен и медицински туризъм, посочва журито на деветото издание на Балканските туристически награди 2023.
Докато България с природния си ресурс остава една от водещите дестинации за здраве и красота в Европа, то съседна Турция е без конкуренция в развитието на медицинския туризъм.
Balkan Awards of Tourism Industry 2023 събира лидерите на балканския туризъм на 05.12.2023 г. в 5-звездния хотел Hyatt Regency Sofia, а организатор на събитието е международната платформа за сътрудничество Global Leaders, съобщава агенция VIP Communication.
Една от водещите компании за медицински туризъм на Балканите – здравен информационен център “Медикъл Караджъ“, е финалист за престижните награди. Центърът повече от 10 години организира лечението на български пациенти в чужбина.
Има изградена мрежа от над 300 от най-добрите лечебни заведения в света в над 17 държави, а извършените консултации с пациенти са повече от 130 000.
През март тази година ЗИЦ “Медикъл Караджъ“ отбеляза раждането на 1000-то си бебе, което се появи на този свят благодарение на упоритостта и усилията на управителя на центъра – Звезделина Лютфи.


Екипът на центъра развива успешно и инициативата „Информирай се навреме“, която е насочена към правото на всеки пациент да получи информация относно здравето си възможно най-рано и да има възможност да направи най-добрия и информиран избор за своето здраве.
„Медикъл Караджъ“ се развива устойчиво и прогресивно благодарение на екипа от медицински координатори, които непрекъснато търсят иновативни решения и правят непрестанни проучвания за най-висококачествените и високотехнологични медицински услуги в света.


Неслучайно мотото на компанията е „Винаги на ваша страна“. „Медикъл Караджъ“ се грижи за своите пациенти от първия контакт с тях, като застава зад гърба им и заедно преодоляват предизвикателствата по пътя към тяхното по-добро здраве.
Претендент за златните статуетки на Балканските Оскари е и „Караджъ Турс Интернешънъл”, основана през 1998 г. в Истанбул и е член на TURSAB, БАТА, АБТТА, IATA.
Компанията днес работи с над 100 партньора, над 1500 турагента и туроператора от целия свят.
През 2004 г. компанията разширява своята офисна мрежа в Турция, България, Македония и Хърватска, а от 2010 г. предлага пътувания и в централна Европа. Основен акцент заемат дестинации като Испания, Франция и Италия, обиколни екскурзии и почивки, както и голямо разнообразие от екскурзии в Балканските страни.
Управителят на „Караджъ Турс Интернешънъл“- Джемал Лютфи, инвестира в развитието и обучението на кадрите си, според тенденциите и развитието на световните пазари. От създаването си до днес, прогресивното развитие на фирмата я нарежда сред най-утвърдените имена в туристическия бранш.
Компанията се гордее с изготвянето на първата изцяло онлайн резервационна система в България за закупуване на туристически продукти и услуги, а в официалния й сайт www.karacitours.bg всеки клиент може да получи желаната информация за предлаганите продукти и нови тенденции в туризма.
„Караджъ Турс Интернешънъл” продължава своето динамично развитие с амбиция да реализира своите основни цели и да генерира и осъществи нови идеи и концепции.

Бизнес и технологии Туризъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *