Спортни игри и боядисване на яйца на площад Света Неделя

Спортни игри и боядисване на яйца на площад Света Неделя

На 21.04.2022г., Велики четвъртък от 11.00ч. до 12.30ч. на площад „Света Неделя“ се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което се включиха над 250 деца от столичните училища. В 12.30 потегли празнична лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, водени от свещенослужители на Софийска света митрополия. Празничното шествие премина по следния маршрут: от площад „Света Неделя“- бул.“Витоша“- ул.“Алабин“- бул. „Граф Игнатиев“ до храм „Свети Седмочисленици“. Децата бяха посрещнати от свещенството на храма, които благодарност приеха великденските яйца и картичките с икони за хора в нужда. Дарение на боядисаните яйца беше направено и на медиците от Военномедицинска академия, които получиха кошнички с цветна радост и благодарност от децата за грижите им към всички нас. Водещ на събитието беше Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза.

Събитието e част и от културната програма на Столична община и подкрепено от местната администрация и беше организирано от Софийска Света Митрополия, Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Театрална компания „Празното Пространство“. За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко.

По време на събитието децата се запознаха и със спортни дейности в рамките на инициативата #SPORTolerance, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз и имаща за цел да допринесе за развитие на човешкия капацитет в спорта чрез реализиране на набор от мобилности за спортни треньори, включващи както образователни модули, така и модули за обмен на добри практики в областта на използването на спорта за изграждане на толерантност и солидарност.

Бизнес и технологии Спорт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *