„Сингапур и изграждането на съвременна Азия“ от Джийван Васагар

„Сингапур и изграждането на съвременна Азия“ от Джийван Васагар

В книжарниците вече може да откриете забележителното изследване от бившия кореспондент на „Файненшъл Таймс“ за Сингапур и Малайзия Джийван Васагар „Сингапур и изграждането на съвременна Азия“, в което е проследен генезисът на най-успешния град държава от британска колония до незаобиколим на геополитическата сцена играч.

В осветляващото пътешествия из миналото, настоящето и бъдещето едно от авторитетните имена в съвременната журналистика, сам прекарал години в Сингапур, разглежда различните страни на политическата и икономическата система на града – от образованието и здравеопазването до изкуствата, политиката и демографските предизвикателства.

Но може ли Сингапур да приеме, че икономическата свобода върви ръка за ръка с политическата? Какво ще е бъдещето на т.нар. „добронамерен авторитарен капитализъм“ на Ли Куан Ю и ще остане ли „жаждата за успех“ движеща сила не само на космополитния град, но и на света?

На тези и други въпроси отговор ще опитат да намерят съставителят на поредицата „Власт и отговорност“ Свилен Спасов, специалистът Левон Хампарцумян и изпълнителният директор на Института по пазарна икономика Светла Костадинова по време на премиерата на изданието.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *