Романът „Пазителите на портите: Яга и къщата на орлови крака“ от полския писател Мачей Рожен

Романът „Пазителите на портите: Яга и къщата на орлови крака“ от полския писател Мачей Рожен

Славянски фолклор и щура магия се срещат на страниците на романа „Пазителите на портите: Яга и къщата на орлови крака“ от полския писател Мачей Рожен.

Най-вълшебните персонажи от славянската митология ни приканват на щуро приключение из Полша – в реален и магичен вариант – в първата книга от забавната поредица детско-юношески романи „Пазители на портите: Яга и къщата на орлови крака“ от полския писател Мачей Рожен, която вече блести и на български език.

Почитателите на „Кало змея“ и „Приказка за Долната земя“ ще бъдат въвлечени в нов, зашеметяващ и вълшебен свят, вдъхновен от някои от най-популярните полски легенди, в който по улиците на съвременен Краков крачат феи, демони, зли бесове и опасни мори.

Време е да се гмурнем в историята на вещицата, позната на всяко българско дете като „баба Яга“, която обаче съвсем не е баба, а малко – и изключително необикновено – момиче. Дръжте се здраво, защото ви очаква шеметно пътешествие към Омагьосаните котловини!

Допълнена със специален речник на митологичните славянски същества, съставен от преводачката Десислава Недялкова, тазу щура приказка за малки и големи ще ви потопи във въртележка от забавления и опасности по стъпките на Яга Кокошето краче.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *