Романът „Диада“ от Яна Титова – прозорец към реалността

Романът „Диада“ от Яна Титова – прозорец към реалността

Романът „Диада“ от Яна Титова – прозорец към реалността на цяло поколение родители, учители и тийнейджъри

След поредица от вълнуващи предварителни прожекции и бляскава гала премиера дългоочакваният проект „Диада“ на режисьорката и актриса Яна Титова оживява от днес, 10 ноември 2023 г., на голям екран като филм, а романът заема своето заслужено място в книжарниците.

Книгата „Диада“, вдъхновила сценария на едноименния филм, се чете напълно самостоятелно и е безмилостен прозорец към реалността на цяло поколение родители, учители и тийнейджъри, невидими и осъждани от мнимите защитници на благоприличието и морала.

Някога малката Дида бързо е научила своите житейски уроци – да не се оплаква, да не споделя болката си, да не плаче. Никога. Каквото и да се случва. А на нея предстои да ѝ се случат много неща…

Чрез своя дълбок психологизъм и писателска смелост Яна Титова задава коренно нов тон в родната литература и кино и повдига стъкления похлупак на общественото спокойствие. А нейната героиня е огледало на травмите, тревогите и отчаянието на едно цяло поколение, осъдено да отрасне завинаги свързано с материалното и моралното сметище на своята среда.

Безмилостен в своята откровеност и директност, романът „Диада“ е достойният български отговор на „Спасителят в ръжта“ за днешните тийнейджъри. История, която има потенциалната енергия да промени нечий живот, докато мачка сърцето ти в юмрука на реалността.

Бизнес и технологии Култура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *