Рецитал на Симеон Гошев 4 юни Софийски музикални седмици

Рецитал на Симеон Гошев 4 юни Софийски музикални седмици

Виртуозът на рояла Симеон Гошев с рецитал „Музикална поетика“

4 юни на 19,00 ч. Камерна зала „България”

Известния българин, виртуоз на рояла Симеон Гошев ще изнесе за софийската публика клавирен рецитал под надслов „Музикална поетика“ на сцената 53-ти МФ „Софийски музикални седмици“, това ще се случи в съботната вечер в Камерната зала на ул. Аксаков 1. Симеон Гошев живее и твори във Виена повече от 10 години, където завършва Музикалния университет с отличие и продължава да се развива в меката на класическата музика, но не забравя и родната сцена.

Публиката, която ще избере да дойде на рецитала „Музикална поетика“ , ще чуе изпълнения от Роберт Шуман – „Утринни напеви“ оп. 133; Йоханес Брамс – Балади оп. 10; Ференц Лист – „Три сонета по Петрарка“ , из цикъла „Години на странстване“.

Лауреат е на множество национални и международни конкурси, вече доказал се на сцената и дебютирал преди няколко години в престижната зала Музикферайн, Симеон Гошев се отличава с интерпретациите си на различни музикални стилове от ХХ век, както и с изпълненията на творби от представители на класическия Виенски период.

Изнася концерти като солист и с камерни ансамбли из цяла Европа. Осъществява записи за Българското национално радио, Българската национална телевизия, Баварското радио и Австрийското радио и телевизия. През настоящия концертен сезон 2021/2022 Симеон Гошев е ангажиран със солови концерти в „Музикферайн“ във Виена, „Театро Карло Феличе“ в Генуа, Кралския театър във Варшава и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *