Проучване на Markets and Markets: Облачното ERP процъфтява

Проучване на Markets and Markets: Облачното ERP процъфтява

Глобалният пазар на Cloud ERP се очаква да нарасне от 64,7 милиарда щатски долара през 2022 г. до 130 милиарда щатски долара през 2027 г., при общ годишен темп на растеж от 15%, според анализ на агенцията за маркетингови проучвания Markets And Markets. Нека да разгледаме най-интересните изводи от това проучване.

Ключовите фактори, които движат облачния ERP пазар, включват внедряването на решения и услуги в различните индустрии, но и увеличаването на държавните инвестиции в този пазар.

Според изследването на Markets and Markets размерът на корпоративният сегмент се очаква да нарасне значително през този период. Значително ще се повиши интереса към облачното ERP от страна на малките и средните предприятия, тъй като те също постепенно започват да внедряват облачни ERP решения и услуги, които да подобрят тяхната оперативна ефективност.

Това отчасти се дължи на факта, че такива решения са сами по себе си достатъчно рентабилни, но също и на икономиите от мащаба, които позволяват на бизнеса да се възползва от предимствата на облачното ERP. Големите предприятия изразходват значителни суми за научноизследователска и развойна дейност в производствения сектор, което им позволява да използват напреднали дигитални решения, включително облачно ERP, за да подобрят своите бизнес процеси. В днешния силно конкурентен свят фирмите не пропускат никакви възможности да разширят своя пазарен дял и следователно изразходват значителни суми пари, за да гарантират, че са технологично компетентни. Освен това големите предприятия инвестират в ERP семинари и обучения, за да поддържат служителите си в крак с най-новите тенденции и технологични постижения на пазара на Cloud ERP.

Значителен ръст за ИТ и телеком сектора

Очаква се ИТ и телекомуникациите да представляват значителен дял от пазара на облачното ERP поради различните предимства, предлагани от доставчиците на услуги. Те трябва да са готови да се адаптират и променят бързо, за да приспособяват нови, базирани на облак, приложения и услуги. Облачното ERP е пригодено за важни, но и критични индустриални сектори като ИТ и сектора на услуги, базирани на информационни технологии (IteS). Чрез него се подобрява генерирането на приходи, подобрява се анализа на клиентите, намаляват се разходите и осигурява бързи и ефективни доставки на подходящи за пазара продукти.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *