Половината от българите предпочитат удобни дрехи, вместо луксозни тоалети на Нова година

Половината от българите предпочитат удобни дрехи, вместо луксозни тоалети на Нова година

Половината от българските потребители предпочитат да облекат удобни дрехи, вместо да купуват луксозни тоалети на Нова година, показа специалното коледно проучване на GLAMI, което разкрива най-модерните тоалети и най-желаните подаръци за 2022 г.

Празничният сезон наближава и знаем, че изборът както на подаръци за любимите хора, така и на перфектния празничен тоалет, могат да бъдат едновременно най-голямото приключение и най-големият кошмар. Специалното коледно проучване на GLAMI със забавни факти и идеи за подаръци е тук, за да помогне.

Обикновено, когато мислим за специално коледно облекло, първото нещо, което изниква в съзнанието ни, е характерният коледен пуловер с Рудолф и неговия червен 3D нос, съчетан с чифт удобни, меки чорапи с малки снежни човеци. Според коледното проучване на GLAMI мнозинството от българските потребители наистина са фенове на коледното облекло. 50% от всички участници в анкетата вече притежават тематични коледни дрехи, докато 33% биха искали да си купят празнични тоалети, но все още не са.

И ако все още се чудите кой е най-популярният артикул на коледна тематика сред българските потребители, GLAMI има отговора за вас – 73% от всички участвали в проучването споделят, че притежават поне един чифт коледни чорапи. 64% са казали, че са горди собственици на поне един празничен пуловер, а 27% са споделили, че притежават празнична тениска.

Празничният сезон е времето от годината, когато добавянето на малко (или много) блясък към всичко около нас никога не е излишно. Тази година обаче 50% от българите биха облекли удобни дрехи като пижами и меки пуловери и биха прекарали празниците у дома с най-близките си. Само 21% от българите биха се издокарали за Коледа и Нова година, а едва 6% биха заложили на смешни парти костюми. 22% от анкетираните обаче биха се спрели на първото нещо, което видят в гардероба си, а 2% казват, че дори не биха празнували нито един от празниците.

Колкото и вълнуващо и празнично да е коледното пазаруване, понякога можем лесно да прекалим с него. Изследването на GLAMI показва, че българите нямат такъв проблем. 42% от анкетираните твърдят, че никога не се чувстват виновни след приключване на коледното пазаруване, защото стриктно спазват бюджета си. Само 25% споделят, че понякога се чувстват виновни за сумата пари, която харчат за коледни подаръци. От друга страна, 32% казват, че обичат да подаряват подаръци толкова много, че никога не биха се почувствали зле от похарченото, дори ако надхвърлят (много) бюджета си.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *