Пловдив дава пример с инвестиции в детското здравеопазване

Пловдив дава пример с инвестиции в детското здравеопазване

Новият корпус на педиатрията към УМБАЛ “Св. Георги” с отличие от BALKAN MEDICAL AWARDS

Новият диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, който започна строежа си през февруари, ще получи специално отличие от Балканските медицински награди за инвестиции в детско здравеопазване.
Златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023 ще бъдат връчени на 5 май 2023 г. от 19 ч. в ОТО Event Room в Пловдив.
Организатор на събитието е Global Leaders – платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.
Корпусът е с разгъната застроена площ от 17 672 кв.м., на 7 етажа и сутерен, като ще има топла връзка към Хирургическия корпус. Предвижда се там да бъдат разкрити общо 115 болнични легла и по този начин клиниката ще бъде преместена от старата сграда на бул. „Васил Априлов“ № 15 А в новата, която изцяло отговаря на съвременните изисквания.
Пребазирането на Клиниката по педиатрия и осигуряването на подходящи условия е от изключително значение за децата от цяла Южна България, тъй като тя е единствена в региона по капацитет на специалистите и медицинските дейности.
Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 малки пациенти с остри състояния при заболявания на вътрешните органи, в т.ч. с кардиологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско отделение годишно преминават приблизително 28 000 деца.
Договорът за строителство е с максимална продължителност до 36 месеца, но се очаква строителните дейности да приключат по-рано.

Бизнес и технологии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *